PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Krka-Igokea/+5,5/
2
Krka je trenutno v zavidljivem položaju, saj je le stežka prekinila serijo šestih zaporednih porazov po novem letu. Še vedno manjka glavni strelec sezone Stefan Sinovec, ki sem ga povsem po naključju videl v Beogradu - doma počiva na preiskavah srca. Rebec se je med tednom skušal otresti viroze, niti Lapornik ni pri 100 % in zato se obiska iz Laktašev Dolenjci lahko upravičeno bojijo. Pri gostih bo zelo motiviran Katnić, ki so se mu Novomeščani pred zimo odrekli, velik adut pa je tudi krilni center Chris Booker, ki ga Dvorana Leona Štuklja še kako dobro pozna. Tekma bo odločena v zadnjih minutah, nekaj več možnosti pa namenjam ekipi, na strani katere je moment, Igokei.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Union Olimpija-Tajfun Šentjur/+9,5/
2
Za Tajfun je tole ena izmed zadnjih priložnosti za ohranitev upanja o obstanku v ligi, kajti zadnjeuvrščeni dve moštvi se bosta v vsakem primeru morali posloviti od ABA lige. Šentjurčani so resda v seriji porazov, a novembra so s to ekipo taisto Olimpijo doma premagali za 14 točk. Vsi igralci se zavedajo, da jim ob primernem pristopu lahko spet uspe, verjetno pa bodo zmagali vsaj dvoboj na tribunah. Ljubljanska publika se v času "kraljevanja" gospoda Möderndorferja pač obnaša tako, kot da je prišla v muzej ali cerkev, ne pa na tekmo.

Tenis - WTA - Melbourne

Williams S.-Kerber A.
/2:0/
Sereni se niti težave s kolenom bistveno ne poznajo, saj je trenutno enostavno predobra za celotno WTA turnejo. Tudi Radwanska proti globokim in natančnim returnom ni mogla nič. Kerberjeva je imela težave samo v prvem krogu, potem pa je nemški stroj mlel vse do finala in prvič bo imela Angie možnost osvojiti enega izmed največjih. Sereno je enkrat v šestih srečanjih premagala, ker pa se ponavadi dekletom prvi nastop v finalih na Grand Slamu ponesreči in ker je nastop proti Williamsovi za veliko večino nasprotnic na touru ogromna mentalna prepreka, napovedujem gladko zmago Američanke. Kerberjeva je v svoji karieri prevečkrat dokazala, da je labilna in nekonsistentna.

Smučanje - Maribor - Veleslalom (Ž)

Drev A.-Vonn L.
1
Ana ima na Pohorju neprimerljivo več presmučanih ur, kot Američanka, na zadnjih dveh veleslalomih je bila krepko spredaj, forma je tako vsekakor na njeni strani. Glede na snežno odejo, ki je skoraj v celoti umetna, bo danes zelo pomembna tudi štartna številka, Drevova pa bo šla na progo približno 15 minut pred Vonnovo (št. številki 8 in 15). Šmarčanko pričakujem med najboljših 5., za Vonnovo pa je vprašanje, če bo sploh zvozila obe vožnji.

Skoki - Sapporo - Posamezno

Prevc Peter-Freund S.
1
Dajte mu že globus, za božjo voljo! "Pero" na tekmi enostavno ne zna več narediti napake in že v pogovoru pred sezono mi je na vprašanje, "ali bi raje osvojil svetovni pokal, ali turnejo štirih skakalnic", odkrito priznal: "Tudi jaz sem človek...in sem požrešen. Hočem osvojiti vse!" Takrat sem mu v očeh videl, da bo letošnja sezona eno navadno smešenje konkurence. Dodajte še Domna proti Koudelki za "družinski kombo".