Neizprosen boj za obstanek v ligi ABA se nadaljuje. V njem so vključeni tudi vsi trije slovenski predstavniki, od katerih je v najslabšem položaju državni prvak Tajfun. Šentjurčani bi v obračunu 22. kroga proti Olimpiji nujno potrebovali zmago, da lažje zadihajo, a je podobno tudi pri Ljubljančanih, ki bi z uspehom naredili pomemben korak proti sredini lestvice. Podobna zgodba je tudi pri Krki, ki gosti Igokeo.

Bolj spočiti bodo v pomemben obračun v Stožicah krenili košarkarji Tajfuna, ki so imeli cel teden časa za pripravo, medtem ko je Olimpija vmes izgubila tri dni s potjo v Rusijo in tekmo proti Nižnem Novgorodu v evropskem pokalu. Trener Ljubljančanov Gašper Potočnik bo proti Šentjurčanom lahko računal na vse igralce, tudi Ronaldsa Zakisa, Gregorja Hrovata in Mitjo Nikolića, ki med tednom niso igrali. »Tajfun je skozi sezono pokazal, da gre za dobro ekipo. Na zadnji tekmi so nas suvereno premagali v Celju in zavedamo se, da nas čaka težko delo. Upam, da nam tekma v Rusiji in predvsem naporno potovanje nista pobrala preveč moči,« napoveduje Gašper Potočnik, ki bo z nestrpnostjo čakal, ali bo pri nasprotniku zaigral Ceola Clark. Ameriškega organizatorja igre pri Šentjurčanih že nekaj časa muči poškodba noge, dejstvo pa je, da so državni prvaki z njim ali brez njega povsem druga ekipa. »Ker Olimpija igra doma, je v vlogi favorita. A dejstvo je, da se ekipi med seboj dobro poznata, zato nas čaka zanimiva tekma,« meni trener Tajfuna Dejan Mihevc.

V Novo mesto se v dresu Igokee vračata stara znanca Krke Chris Booker in Dušan Katnić, ki bosta naletela na motiviranega nasprotnika. Dolenjsko moštvo je namreč med tednom v Fibinem pokalu proti finski Kataji zabeležilo prvo zmago v letu 2016. »Pozval bi naše zveste navijače, da nam pomagajo v težkem boju za obstanek,« sporoča trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, 22. krog: Zadar – Metalac sinoči, danes ob 17. uri: Krka – Igokea, ob 19. uri: Budućnost – Partizan, ob 21. uri: Olimpija – Tajfun, jutri ob 17. uri: Cibona – Sutjeska, ob 19. uri: Mega Leks – Cedevita, ponedeljek ob 18. uri: Crvena zvezda – MZT.