Dobro obveščeni španski časnik Marca poroča, da sta Real Madrid in Adidas le še korak oddaljena od sklenitve največjega posla v zgodovini klubskega nogometa, kar se tiče dresov. Nemški proizvajalec športne opreme in kraljevi klub naj bi sklenila 10-letno sodelovanje, ki bo Realu na sezono prineslo vrtoglavih 140 milijonov evrov.

S takšnim poslom bo Real ponovno prevzel primat najbolje plačanega kluba s strani opremljevalca. Lani mu je prvo mesto speljal Manchester United, ki je z Adidasom sklenil sodelovanje, ki mu na leto prinese 98 milijonov evrov. Adidas z dresi oskrbuje tudi največji nemški klub Bayern, s katerim je lani sklenil kar 15-letno sodelovanje. A Bayern bo zaslužil precej manj od Reala in Uniteda, saj bo v prvih letih dobil nekaj več kot 60 milijonov evrov na sezono, ob koncu 15-letnega obdobja pa se bo prihodek približal 90 milijonom.

Z novim donosnim poslom bo predsednik Reala Florentino Perez verjetno poskrbel, da bo njegov klub še kar nekaj časa kraljeval na vrhu lestvice klubov z najvišjimi prihodki, kjer je že 11 let zapored. Na najnovejši lestvici, ki je bila objavljena pred dnevi, je Real na prvem mestu s 577 milijoni evrov prihodkov v minulem letu, sledita pa mu Barcelona (560,8 milijonov evrov) in Manchester United (519,6).