Američanka Serena Williams, prva teniška igralka sveta, in Nemka Angelique Kerber se bosta jutri v ženskem finalu odprtega prvenstva Avstralije pomerili za pet milijonov in sedemsto tisoč avstralskih dolarjev. Uspešnejša bo odnesla dve tretjini. Obe sta polfinalni dvoboj dobili v slogu bodočih zmagovalk. Serena je Poljakinjo Agnieszko Radwansko, napol uradno jo že vsi kličejo skrajšano Aga, v prvem nizu s šest proti nič dovolj prestrašila, da ji je lahko v nadaljevanju dala več iger, saj sta zunaj igrišč dobri prijateljici, obenem pa je s podaljšanjem dvoboja razveselila še televizijske oglaševalce. Američanka si je po dolgem času privoščila preverjanje pravilnosti sodniške odločitve s sokoljim očesom in imela celo prav. Serena Williams pri ženskah in Roger Federer pri moških veljata za teniška igralca, ki ju sokolje oko redno premaguje.

Drugi ženski polfinale se je igral med bolj izenačenima in neizprosnima konkurentkama. Angelique Kerber in Johanna Konta sta poskrbeli za dvoboj z evropskim pridihom. Nemka, po rodu sicer Poljakinja, je igrala za Angelo Merkel, Britanka, rojena Madžarka, za Davida Camerona. V slogu je Merklova premagala Camerona. Kerberjeva je začela veličastno s tri proti nič, pri čemer je nasprotnici dvakrat odvzela servis. Potem je Kontova povedla z delnim izidom v igrah štiri proti nič, a se je Nemka ob strogih pogledih svojega trenerja iz njene lože popolnoma pobrala in umirjeno prvi niz dobila s 7:5. V drugem nizu so potem Kontovi precej pošle moči in rezultat 6:2 je bil pravi odraz stanja na igrišču. Velja pa dodati, da je bila naturalizirana Angležinja kljub porazu zadovoljna, saj v življenju še nikoli ni zaslužila 800.000 avstralskih dolarjev na enem samem turnirju. V vsej svoji karieri jih je komaj kaj več od tega zneska.

V moški konkurenci je v »bandi štirih«, Novak Đoković, Roger Federer, Andy Murray in Rafael Nadal, Španca na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije zamenjal mamut iz Kanade črnogorskih korenin Miloš Raonić, ki pa v obračunu proti Škotu ni povsem brez možnosti za uvrstitev v finale. Murrayja predvsem skrbi nasprotnikov ubijalski servis. Drugače pa je izredno uglajeni Miloš povedal, da bi lahko igral tudi za Avstralijo, pa so oblasti v Canberri pred leti zavrnile prošnjo njegovih staršev za njihovo državljanstvo, zato so se potem odločili, da poskusijo srečo v Kanadi, in uspelo jim je.