Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - Pokal

Las Palmas - Valencia
0, 2
Sezona Valencie se kljub menjavi trenerja ne obrača na bolje in v prvenstvu se zdijo netopirji že skoraj odpisani od mest, ki vodijo v Evropo, kar bo zanje veliko razočaranje. Zato se vse bolj zdi, da je pokal za Valencio lahko rešilna bilka, da bi bilo vsaj nekaj pozitivnega v zavoženi sezoni. Las Palmas je vsekakor premagljiv nasprotnik, ki ji stoji na poti v polfinale, saj na Kanarskih otokih gotovo bolj razmišljajo o boju za obstanek v prvi ligi kot o pokalu. Prva tekma se je na Mestalli končala z 1:1, zato Valencio čaka danes precej dela, gotovo pa ne bo prišla z belo zastavo.

Košarka - Evroliga

Fenerbahče Ulker - Cedevita
1
Fenerbahče je ujel zmagoviti ritem in je sedaj zelo težko premagljiv. Skoraj zagotovo bo v svoji skupini osvojil prvo mesto in v četrtfinale vstopil z najboljše pozicije. Pri Cedeviti po spodbudnem začetku drugega dela evrolige (2-2) lahko celo razmišljajo o boju za četrto mesto, ki vodi v končnico, a Zagrebčani bodo zmage verjetno lovili le doma, pa še to proti ostalim ekipam, Fenerbahče pa je zanje preprosto premočan.

Košarka - Evroliga

CSKA - Bamberg
1
Tako kot je Fenerbahče favorit skupine E, je v skupini F glavni kandidat za prvo mesto CSKA, a Moskovčani so top16 začeli slabše od pričakovanj in si privoščili že dva poraza. V težki skupini si prav veliko spodrsljajev več ne smejo privoščiti, če ne želijo v zadnjih krogih pod pritiskom reševati svoje kože. Bamberg ima prav tako izkupiček 2-2, a Nemcev vendarle ne gre pričakovati v četrtfinalu. V prejšnjem krogu so v Moskvi že doživeli visok poraz proti Himkiju (61:78), danes pa se jim bo ruska prestolnica verjetno še bolj zamerila, saj jih čaka še precej močnejši nasprotnik.

Košarka - ZDA - NBA

Toronto - New York
1
Toronto je v odlični formi, saj je nizal 9 zaporednih zmag, v Vzhodni konferenci pa se je prebil že vse do drugega mesta. Kanadčani bodo poskušali nadaljevati zmagovito serijo tudi proti New Yorku, ki preživlja precej slabše čase, na zadnjih sedmih tekmah so Knicks namreč izgubili petkrat in počasi izgubljajo stik z moštvi, ki se borijo za končnico.