Visokošolsko izobrazbo ima več kot 47 odstotkov vseh zaposlenih, od tega je več kot 410 magistrov in doktorjev znanosti. »Največ smo zaposlovali v razvoju in tehničnih dejavnostih. V zadnjih štirih letih smo v Sloveniji ustvarili več kot 1100 novih delovnih mest,« dodajajo v slovenskem delu Sandozovega razvojnega centra, iz katerega izdelke tržijo v 160 državah po svetu.

Več kot polovica investicijskih sredstev v Leku je namenjenih razvoju, poudarjajo, poleg tega so vlagali v posodabljanje in širitev proizvodnih kapacitet. Med ključne naložbe tako uvrščajo nove prostore za tiskanje in vizualno kontrolo tablet v oddelku trdnih izdelkov ter novo proizvodno linijo v oddelku sterilnih izdelkov v Ljubljani. Septembra lani so odprli novo visokoregalno skladišče v pakirnem centru Lendava, ki bo omogočalo nadaljnjo rast proizvodnih kapacitet, istega meseca pa tudi razširili obrat za proizvodnjo probiotika v Mengšu. V proizvodnji penicilinskih izdelkov na Prevaljah so novembra postavili novo pakirno linijo, ki bo za okoli 40 odstotkov povečala zmogljivost v fazi pakiranja tablet v pretisne omote.

Kar zadeva vlaganje v razvoj, izobraževanje in usposabljanje zaposlenih ter ponovno so že 13. dobili priznanje TOP 10 izobraževalni management za načrtno in sistematično vlaganje v znanje ter izobraževanje in usposabljanje naših zaposlenih. Poleg tega so raziskovalci iz Leka prejeli dve zlati priznanji Gospodarske zbornice Slovenije za najboljši inovaciji na nacionalni ravni, in sicer za razvoj umetnega želodca in črevesa za analizo razvoja kompleksnih trdnih farmacevtskih oblik ter odkritje in razvoj katalitske sintezne metode za pripravo ključnega intermediata učinkovine za zdravljenje Parkinsonove bolezni.

Najperspektivnejšim študentom iz regije Alpe-Adria pa so že peto leto zapored na Regijskem BioCampu omogočili vpogled v smernice farmacevtske industrije. Zmagovalca Žiga Perko in Julian Kellner sta se udeležila Novartisovega mednarodnega BioCampa v Baslu, kjer je Julian postal član zmagovalnega tima, dodajajo.

»Kot odgovoren poslovni subjekt, ki vrača okolju, v katerem deluje, spodbujamo tudi prostovoljstvo naših zaposlenih,« še pravijo v Leku, kjer so zaposleni do zdaj opravili že 26.000 ur prostovoljnega dela ter pomagali več kot 11.000 ljudem in 50 organizacijam.