Čeprav je do začetka spomladanskega dela državnega nogometnega prvenstva še mesec dni, je v središču zanimanja že tekma med Olimpijo in Koprom. V Stožicah bosta 27. februarja vsaj dva prestižna dvoboja.

Prvi bo na igrišču in ob njem, saj bo šlo za spopad strokovnjakov srbske trenerske šole. V Olimpiji ključne poteze vlečejo Marko Nikolić (trener), Radoje Smiljanić (pomočnik trenerja) in Ranko Stojić (športni direktor), v Kopru pa Slavko Matić (trener), Milan Obradović (pomočnik trenerja) in Dušan Petković (športni direktor). Glede na dosedanje pripravljalne tekme je Olimpija v precej boljšem stanju, saj je zmagala na dveh prijateljskih tekmah (Triglav 3:1, Dob 3:0), medtem ko je Koper, ki je nakupil že več kot ducat novih igralcev iz tujine, vseh pet izgubil s katastrofalno razliko v golih 7:19. Na tribuni bosta tekmeca župan Kopra Boris Popović, ki vleče vse ključne poteze v nogometnem klubu, a uradno nima nobene funkcije, in predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki je tudi največji upnik Kopra. Mandarić in Popovič sta pred desetletjem poslovno sodelovala, saj je imel ameriški poslovnež srbskega rodu glede na obljube župana velike načrte z investicijami v Kopru z gradnjo trgovsko poslovnega centra, marine, stanovanj..., vendar se niso uresničili. Posel je bil vezen tudi na sponzorstvo v obubožanem Nogometnem klubu Koper.

Mandarić je bil dobri stric iz Amerike, ki je bil v letih 2005 in 2006 podpredsednik Kopra (predsednik je bil Mladen Rudonja) in je prek svojega podjetja sponzoriral ter posodil denar za delovanje nogometnemu klubu. Ker Koprčani denarja niso vračali, jim je v začetku januarja leta 2014 blokiral račun. Grozil je bankrot kluba, vendar je le prišlo do dogovora predsednika kluba Anteja Guberca in Mandarića. »Najprej je bil dolg 2,5 milijona evrov, a smo ga zmanjšali za polovico, na 1,2 milijona evrov in na koncu na 700.000 evrov. Vsak mesec simbolično plačajo 4000 evrov ter polovico izkupička od prodaje vsakega igralca. Sem potrpežljiv in ne bom zaostroval odnosov s Koprom glede dolga, ki se zmanjšuje počasi,« je pojasnil Milan Mandarić.

Ker je Koper v kaosu, ki je bil jeseni v klubu, veliko igralcev pustil brez odškodnine, se na račun odškodnin dolg do Mandarića ni bistveno zmanjšal. Očitno se v Kopru ne zavedajo, da je 77-letni ameriški poslovnež srbskega rodu njihov največji upnik. Do njega se obnašajo zelo nespoštljivo. Ko je Olimpija jeseni lani gostovala v Kopru in je imel glavne niti oblasti v klubu že Boris Popovič, je tribuna VIP na Bonifiki ostala zaklenjena. Do danes ni bilo uradnega pojasnila, zakaj je do tega dogodka prišlo. Mandarić si je tekmo moral ogledati med navijači, medtem ko sta športni direktor Stojić in strokovnjak za telesno pripravo in atletski trener Srđan Đorđević zatočišče našla kar na novinarski tribuni.