Klasične januarske slalomske preizkušnje svetovnega pokala se bodo končale danes z novim spektaklom. Organizatorji nočne klasike v Schladmingu napovedujejo najmanj 40.000 gledalcev, torej dvakrat več, kot jih je najboljše slalomiste sveta spremljalo predvčerajšnjim v Kitzbühlu.

Kot na vseh slalomih v tej sezoni bo tudi na avstrijskem Štajerskem najbolj zanimivo spremljati, ali lahko čudežni norveški mož Henrik Kristoffersen doseže novo zmago svetovnega pokala. Doslej je bil na šestih preizkušenj premagan le enkrat in je zbral neverjetnih 580 točk. Potem ko se je poškodoval njegov rojak Aksel Lund Svindal, je Kristoffersen tudi največji tekmec Marcela Hirscherja v boju za veliki kristalni globus. »Način, na kakršnega dosega zmage, je res nor. Definitivno ga imam za največjega tekmeca v boju za skupno zmago svetovnega pokala,« je po tekmi v Kitzbühlu dejal Marcel Hirscher. »Menim, da so primerjave nesmiselne, saj je Marcel precej boljši veleslalomist. Lahko pa obljubim, da bom storil vse, da zmagam tudi v Schladmingu,« je Hirscherju na tiskovni konferenci v Kitzbühlu odgovoril Henrik Kristoffersen, ki je v skupnem seštevku zbral 118 točk manj od tekmeca.

Najbolj zvezdni trenutek v svoji karieri je lani na Planaiu dosegel Aleksander Horošilov. Rus je namreč s slovenskim trenerskim znanjem dobil generalko pred svetovnim prvenstvom v Beaver Creeku. Popotnica Horošilova pred letošnjim Schladmingom je slaba. Odstopil je namreč na obeh zadnjih klasikah v Wengnu in Kitzbühlu, pred tem pa je bil v Santa Caterini in Adelbodnu tretji, potem ko je na obeh preizkušnjah vodil po prvi progi.

Slovenska zasedba bo znova spremenjena. Slovenske barve bo na sedmem slalomu sezone sedmič nosil Matic Skube, prvič pa mu bo družbo delal Aljaž Dvornik. Korošec bo četrtič tekmoval na tekmi svetovnega pokala, bil pa je tudi član Slovenije na lanski ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala v Meribelu. Start prve proge bo ob 17.45, druge pa 20.45.