Čeprav se Italijan v tej sezoni na tekmah v hitrih disciplinah še ni uvrstil med najboljšo trojico, je eden glavnih januarskih junakov v hitrih disciplinah. Glavni razlog je nepozabna vožnja na smuku v Santa Caterini, kjer je po progi Deborah Compagnoni približno minuto drvel s kolom in kljub temu zasedel četrto mesto. Drugi del pozornosti je doživel v Kitzbühlu, kjer je na zadnjem treningu smuka uprizoril spektakularno vožnjo ter se izstrelil med glavne favorite za najprestižnejšo zmago. Da blesti ravno na najtežjih prizoriščih na svetu, ni slučajno. Innerhofer je namreč velik ljubitelj adrenalina. V pogovoru za Dnevnik je v Kitzbühlu povedal, da je v karieri dosegel več, kot je pričakoval.

Večkrat pomislite na nepozabno drvenje po progi Deborah Compagnoni?

Na to tekmo niti ne bi pomislil tolikokrat, če me ne bi ves čas nanjo spominjali drugi. Posledično lahko rečem, da se o divji vožnji pogovarjamo vsak dan.

Se z nasmeškom spominjate omenjene tekme?

Nedvomno. Bilo je res noro. Veseli me, da sem se naučil nekaj novega. In sicer da se nikoli ne smeš predati. Počasi se začenjam zavedati, da se me bo marsikdo spominjal vse življenje po divji vožnji v Santa Caterini. Po drugi strani je preteklo premalo časa, da ne bi obžaloval zamujene priložnosti za res vrhunsko uvrstitev. Na treningih sem bil med najhitrejšimi, proga pa mi je zaradi izjemne težavnosti zelo ustrezala.

Ste po prihodu v cilj s startno številko 3 pomislili, da boste ob koncu četrti?

Nisem. Pomislil pa sem, kako noro bi bilo, če bi se uvrstil med najboljšo deseterico. Na koncu je le malo zmanjkalo, da bi se uvrstil na zmagovalni oder. S četrtim mestom pa sem vseeno dosegel svojo najvišjo uvrstitev v tej sezoni.

Bržčas bi bili bolj zadovoljni, če bi se vas ljudje spominjali po zmagi v Kitzbühlu?

Nedvomno! Zmagovalci smuka v Kitzbühlu so nesmrtni, sam pa sem v Santa Caterini uprizoril divjo vožnjo, ki je v preteklosti krasila Bodeja Millerja. Verjamem, da bom, tudi če mi v karieri ne bo uspelo zmagati v Kitzbühlu, ponosen na svoje uspehe. Osvojil sem namreč pet kolajn na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, dobil sem smuke v Garmischu, Wengnu, Beaver Creeku in Bormiu... Če bi mi kdo pred desetimi leti rekel, da bom dosegel vse to, bi mu rekel, da je nor.

Vam je posledično zmanjkalo motivacije?

Kje pa! Sem pa precej bolj miren, saj se v življenju ne obremenjujem več s športno prihodnostjo. Ne zanimajo me mali kristalni globusi ali kolajne na velikih prvenstvih. Vse, kar bom osvojil na preostanku športne poti, bo pač še več. Osredotočam se zgolj na vsako preizkušnjo posebej. Aksel Lund Svindal in Hannes Reichelt sta denimo lahko obremenjena s prihodnostjo. Sam pa sem lahko hiter v specifičnih pogojih. Tedaj tvegam 100-odstotno, saj se zavedam, da je to moja priložnost.

Ste v svoji karieri kdaj videli tako suverenega smukača, kot je bil v tej sezoni Aksel Lund Svindal?

Res je bil dober. Žal mi je zanj, da je prav v Kitzbühlu končal sezono. Menim, da je bil ključ do njegovih uspehov, ker je zaradi poškodbe izpustil lansko sezono in se vrnil lačen uspehov. V podobnem položaju sem bil predlani, ko sem se vračal po poškodbi hrbta. Ne dvomim, da bo Svindal, ko se bo znova priključil tekmam svetovnega pokala, znova blestel.