Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - ABA liga

Partizan - Crvena zvezda
2
Crvena zvezda ima letos precej močnejšo zasedbo od mestnega tekmeca, ki preživlja eno najslabših sezon v zadnjih dveh desetletjih. Po menjavi trenerja in prihodu Aleksandra Džikića se bo Partizan verjetno nekoliko izboljšal, a letošnje vladavine Crvene zvezde v Srbiji najbrž ne bo mogel ogroziti. Danes je vprašanje le, če se bodo rdeče-beli tekme lotili dovolj resno in motivirano in da ne bodo preveč razmišljali le o petkovi tekmi evrolige. Če bo tako, Partizan nima večjih možnosti za presenečenje.

Košarka - Grčija - 1.liga

Olympiakos - Panathinaikos
1
Oba grška velikana nista v najboljši formi, saj sta na zadnjih treh tekmah doživela dva poraza. Današnja tekma bi lahko že odločala o tem, kdo bo šel v končnico DP s prvega mesta in imel v finalu prednost domače tekme, kar je v Grčiji velikokrat odločilno, zato je nocoj zmaga nujna predvsem za Olympiacos, saj bi v primeru poraza za Panathinaikosom zaostal dve zmagi.

Košarka - ZDA - NBA

Chicago - Miami
1
Dokler se pri Miamiju drastično ne izboljša zdravstvena situacija, je vročica ena od najslabših ekip v ligi, njeni tekmeci pa bodo to s pridom izkoriščali. Na zadnji tekmi proti Torontu (81:101) poleg Dragića in Udriha nista igrala niti Wade in Whiteside, če se danes ne vrneta vsaj dva od omenjene četverice, bo Miami znova verjetno obstal pri max 80 točkah, kar je premalo za zmago v ligi NBA. Chicago je v soboto v gosteh premagal Cleveland, torej tudi doma ne bi smel imeti večjih težav z oslabljenim Miamijem.

Tenis - ATP - Melbourne

Federer R. - Berdych T.
1
Izkušeni Federer v Melbournu kaže zelo dobro pripravljenost in je do sedaj izgubil le niz proti Dmitrovu. Berdych se je v zadnjem krogu namučil, da je s 3:2 ugnal Bautista-Aguta, kar ni najboljša napoved pred tekmo s precej zahtevnejšim nasprotnikom.