Potem ko sta Boštjan Kline in Klemen Kosi z uvrstitvami v Kitzbühlu potrdila, da sta najobetavnejša slovenska tekmovalca bližnje prihodnosti, je slovensko alpsko smučanje dobilo novo slalomsko potrditev. Na zadnjem spektaklu konca tedna na avstrijskem Tirolskem je pred 20.000 gledalci Slovenija osvojilo novo ničlo v svetovnem pokalu, ki kaže dolgočasno in utrujajočo bedo desetletja primarne discipline slovenskega smučanja.

Matic Skube je bil po tekmi povsem sesut in nesamozavesten. Besede so šle po novem spodletelem poskusu zelo težko z jezika. Drugače je bilo s Štefanom Hadalinom, kitzbühlskim debitantom. Bil je tako poln vtisov o tekmi vseh tekem. Bil je ponosen, da je bil konec tedna (nastopil je tudi v alpski kombinaciji) del šova. Obljubil je, da bo že prihodnje leto še bolj napadel in si skušal priboriti kakšno točko.

Čeprav na prvi progi nista blestela, sta bila na koncu znova najboljša. Čudežni norveški deček Henrik Kristoffersen je dobil še peto preizkušnjo od šestih v tej sezoni, potem ko je bil po prvi progi dvanajsti. Le tri stotinke je zaostal Marcel Hirscher, posledično pa je Avstrija letos ostala brez zmage v Kitzbühlu. Največ slave na tribunah pomembnežev je požel Bayernov zvezdnik David Alaba, ki je v Avstriji tako popularen, da je lani v razvrstitvi za najboljšega avstrijskega športnika ugnal Hirscherja.