Po zmagah v Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku, Bischofshofnu in Willingenu se je Peter Prevc tokrat moral zadovoljiti s tretjim mestom. Čeprav svetovnemu prvaku v smučarskih poletih danes ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko, pa mu do osme zmage v sezoni ni zmanjkalo prav veliko. V prvi seriji je namreč pristal pri 140 metrih, za rekordom skakalnice zaostal le za pol metra, in skočil na prvo mesto.

Kljub temu, da je Prevc s skokom navdušil tudi sodnike, ki so mu prisodili dve dvajsetici, pa je njegova prednost pred drugouvrščenim Kraftom (133 metrov, 157,6) znašala le 2,7 točke, kar pa je bila posledica boljših vetrovnih razmer, saj je prejel 6,3 točke vetrovnega odbitka. Tretje mesto po prvi seriji sta si delila Kraftov rojak Hayböck (130,5 m) in Norvežan Kenneth Gangnes (130,5 m), ki sta zaostajala 12,1 točke.

Nastop v finalu so si poleg Prevca zagotovili tudi njegov brat Domen, ki je bil po prvi seriji peti (131 metrov), Robert Kranjec (20. mesto) in Anže Lanišek (24. mesto), medtem ko sta bila Jurij Tepeš (119,5 metra, 44. mesto) in Andraž Pograjc (115 metrov 48. mesto) prekratka.

Drugo serijo so zaznamovale spremenljive vetrovne razmere, žrtev katerih je bil med drugim tudi Kranjec, ki je v drugo zmogel le 111 metrov in tekmo končal kot petindvajseti. Mesto višje se je uvrstil Lanišek (120 m, 250,6), medtem ko je Domen Prevc (130,5 m, 273,5) nazadoval na deveto mesto.

Sledil je zgolj še nastop najboljše četverice. Prvi se je po zaletišču skakalnice podal Gangnes, ki je skočil le meter več od Domna Prevca in prevzel vodstvo. A slednje je bilo le kratkotrajno, saj ga je najprej preskočil Hayböck, nato pa še Kraft. Zadnji se je z zaletne rampe podal Prevc, a pristal že pri 125 metrih in kljub več kot 11 točkam vetrovnega pribitka padel na tretje mesto.

V svetovnem pokalu ima Peter Prevc sedaj 1084 točk, 305 točk zaostaja drugouvrščeni Nemec Severin Freund (779), ki zaradi poškodbe hrbta ni odpotoval na Poljskol, še štiri točke več pa zaostaja Gangnes.

Smučarji skakalci se bodo znova pomerili prihodnji konec tedna v Sapporu na Japonskem.