Nadzorni svet Rudnika Trbovlje-Hrastnik (RTH) je v manj kot tednu dni od odpiranja vlog za direktorja družbe izbral svojega kandidata. Predvidoma že ta ponedeljek bo delovno mesto zasedel Jani Žlak, nekdanji pomočnik direktorja v Termoelektrarni Trbovlje (TET), ki je službo izgubil pred enim letom, po začetku likvidacije zasavskega energetskega objekta. Spomnimo, da ga je trboveljski SDS že kmalu po tistem skušal spraviti na direktorsko mesto Zdravstvenega doma (ZD) Trbovlje, a jim z dovolj glasnim in vztrajnim kljubovanjem stroke to na koncu ni uspelo.

S čim je Žlak tokrat prepričal v primerjavi s šestimi drugimi ustreznimi kandidati, podobno kot njegovi lanski zagovorniki v svetu zavoda ZD Trbovlje prva nadzornica RTH Ervina Jarc ni želela pojasniti, jasno pa je, da ni bil v prednosti zaradi svoje strategije poslovanja RTH do likvidacije družbe leta 2018. Ta je namreč zakonsko in programsko že opredeljena, tako da je Žlakova vizija le usklajena s tem, je priznala Jarčeva.

Spomnimo, da bo Žlak na čelu RTH zamenjal Bojana Jelena, ki so ga sredi decembra lani krivdno razrešili zaradi izgubljenega zaupanja oziroma domnevno nepravilnega postopka prodaje kamnoloma Vode. Pri tem je zanimivo, da je Žlak, ki mu je ob boku stalo še šest drugih ustreznih kandidatov, nadzornike prepričal kljub temu, da so tudi njemu v preteklosti že očitali sporne posle in vpletenost v milijonsko oškodovanje TET, razkrite z izredno revizijo poslovanja, ki jo je pred dvema letoma naročil HSE. slo