Kranjski župan Boštjan Trilar je prek občinske službe za odnose z javnostmi medije in širšo javnost obvestil o kulinaričnem dogodku v gostilni Pr' Matičku na Primskovem. Gre za lokal, ki je pri županu dobro zapisan, saj je tam velikokrat gost, tja pa rad pelje tudi druge. Lastnik gostilne Matjaž Erzar je znan po zanimivem dogodku iz predvolilne Trilarjeve kampanje.

V javnost je takrat prišel posnetek telefonskega pogovora tedanjega podžupana Bojana Homana, ki je gostinca Erzarja prepričeval, naj »kaj naredijo, da ne bodo dobili te golazni«. Homan je seveda mislil na volitve in strah, da bi oblast prevzeli Trilar in njegovi podporniki. Kdo je koga posnel in kdo je to spravil v javnost, je ostala skrivnost, a dovolj zgovorno je to, da je Erzar takoj po objavljenih volilnih izidih rajal na shodu Trilarjeve stranke Več za Kranj in čestital novemu županu.

Erzar: Ne živim od naročilnic

»Sva osebna prijatelja, to drži. Res je, da pride večkrat k meni v gostilno. Poslal je tudi svojo uradnico na dogodek, o katerem je bil obveščen. A jaz ločim zasebno od službe, župan pa naj gre v vse gostilne, ne samo v eno. To sem mu pa tudi že rekel,« pravi Erzar.

A župan Boštjan Trilar gre k Matičku zasebno in – službeno. Tja je na občinske stroške nazadnje pripeljal turške goste, ki so bili nad slovensko kuhinjo navdušeni. Po naših informacijah so jedili divjačino, ki je posebnost kuhinje Matjaža Erzarja. »Nisem med tistimi, ki bi živeli od naročilnic, a tudi župan lahko za kulinariko svojega mesta veliko naredi. In ne hodi samo k nam, da bo jasno,« trdi gostinec, ki je z Mestno občino Kranj lani po podatkih portala supervizor zaslužil 1600 evrov, samo v decembru in januarju okoli tisočaka.