Hokejisti Olimpije danes ob 19.15 na domačem igrišču proti Beljaku začenjajo kvalifikacije za končnico EBEL. Moštvo na čelu s trenerjem Fabianom Dahlemom poka od samozavesti, kar je v nasprotju z realnostjo, saj tivolski kolektiv glede na vse okoliščine nima nikakršnih možnosti za podvig.

Na druženju z novinarji so predstavniki kluba govorili o visokih pričakovanjih pred odločilnimi desetimi tekmami, ko se bodo doma in v gosteh pomerili z Beljakom, KAC, Albo, Gradcem in Innsbruckom. Olimpiji se tiskovna konferenca ni ravno posrečila, saj so javnosti predstavili popačeno podobo moštva. Ne gre namreč pozabiti, da Ljubljančani predvsem zaradi finančne stiske niso dorasli tekmovanju v odprtem prvenstvu Avstrije. To je bilo očitno tudi v zadnjih štirih mesecih, ko so na 44 tekmah zbrali vsega devet zmag, od tega le štiri po šestdesetih minutah. Vodstvo kluba je povrhu presenetil še nenaden odhod najučinkovitejšega hokejista Rolanda Kaspitza, ki je odšel k neposrednemu ljubljanskemu konkurentu v Gradec. Prehodi igralcev v EBEL načeloma sploh niso dovoljeni, a je pisarna na Dunaju vnovič naredila izjemo, kar načenja kredibilnost lige.

Ali je Olimpija zmožna presenetiti na kateri od desetih tekem, bo v največji meri odvisno od dnevne forme vratarja Oliviera Roya, ki bo moral biti pripravljen na petdeset ali več strelov na večer. Slovenskega predstavnika v EBEL še naprej pestijo poškodbe (Scholz, Ropret, Kalan, Planko...), zato bo Dahlem igral na tri napade. »Imamo ugoden razpored, saj bomo na prvih petih tekmah štirikrat igrali na domačem ledu. Želimo nastopiti v končnici. Če bomo uspešni na uvodni preizkušnji proti Beljaku, se bodo naše možnosti še zvišale. V fante imam popolno zaupanje,« je razlagal Fabian Dahlem, ki bo na tivolski klopi kmalu zabeležil stoti poraz v EBEL. Očitno je, da se v Olimpiji vidi tudi v prihodnje, saj je poudaril, da gradnja konkurenčnega moštva traja več let.

Olimpija bo v kvalifikacije za končnico zaradi osvojenega zadnjega mesta vstopila s točkovnim zaostankom za vodilno četverico v spodnjem domu. Beljak ima šest točk, KAC štiri, Alba dve, Gradec eno, Innsbruck in Olimpija pa sta brez točk. Za prvi preboj v četrtfinale EBEL po letu 2012 bi Olimpija potrebovala sedem ali osem zmag.