PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Rokomet - Mednarodni - EP

Makedonija-Hrvaška
2
Hrvati so se gladko uvrstili v drugi krog, medtem ko so se Obrvanovi Makedonci skozi "zadnja vrata" z remijem proti Srbiji le splazili do napredovanja. Mislim, da je to tudi edini trenutek, ko se je celotni ekipi sprostila večja količina hormona sreče na tem tekmovanju, kajti v drugem krogu jih čaka realnost in verjetno porazi, ki niti ne bodo tesni. Tudi Lazarov ne more vsega sam.

Vaterpolo - Mednarodni - EP

Črna Gora-Madžarska
1,0
Črnogorci imajo poleg močne ekipe v Beogradu tudi bučno podporo s tribun, kar je logično, saj naj bi zgolj v Beogradu (vsaj začasno) živelo skoraj pol milijona Črnogorcev. Blestita brata Brguljan, v golu je fantastični Šćepanović, vsa ekipa pa se zelo dobro zaveda, da je najbolj pomembno ustaviti brata Varga, saj bo potem vse skupaj lažje. Tekma, ki jo bo odločil gol oziroma zadnja četrtina.

Tenis - ATP - Melbourne

Čilič M.-Bautista A.R.
2
Marin je bil na prvi tekmi vsaj za svoje standarde katastrofa. Izgubil je prvi niz in tudi v drugem hodil po robu, nato pa se vendarle rešil sramote, je pa bilo vsaj v drugem krogu vse normalno, a to smo lahko tudi pričakovali. Bautista Agut je v Melbourne prišel s popotnico zmage iz Aucklanda, kjer konkurenca sploh ni bila tako slaba. Tokrat ga čaka nasprotnik, ki je bil v Moskvi dve leti zapored njegov krvnik in prepričan sem, da bo Španec tokrat storil vse za to, da trend prekine. V prvih dveh tekmah se je srečal z malce višjim standardom, kot Hrvat, zato ga utegne "randi" z nekdanjim zmagovalcem US Opena presenetiti v pozitivnem smislu...

Tenis - WTA - Melbourne

Goerges J./+1,5/-Pliskova Ka.
1
Julia je med premorom zelo dobro trenirala in sadovi so se pokazali že na začetku sezone v Aucklandu, kjer je prišla do finala. Sledil je teden počitka, potem pa predvčerajšnjim rutinska zmaga proti Romunki Mitu. S svojo današnjo nasprotnico se dobro poznata, kajti tukaj ju čaka skupno nastopanje med pari. Prepoznavnejšo izmed obeh dvojčic Pliškova sem spremljav na IPTL-u ter Hopmanovem pokalu in četudi je ško bolj za tekme, ki zabavajo publiko, me Čehinja niti ni navdušila. Poleg solidnega servisa v polju ne premore nekih presežkov, zato bo veliko odvisno od tega, kakšen dan bosta imeli obe in mislim, da ji Nemka lahko ukrade niz, tako kot predlani, ko sta se merili na Tajskem.

Tenis - WTA - Melbourne

Radwanska A.-Puig M.
1
Nočni "fiks" za tiste, ki nujno potrebujete varen tretji par. Resda je vrh v ženskem tenisu trenutno še zmeraj precej bolj širok od moškega, tuda tukaj dvoma o zmagovalki vsaj zame ni. Radwanska je sezono 2016 pričakala v "top" formi, Puigova pa se je morala skoraj poltretjo uro namučiti, da je napredovala proti manj znani Pliškovi. Ok, Čehinja je noro servirala, postavila z 31 asi tudi rekord, vendar v izmenjavah Portoričanki večinoma ni bila kos, pa čeprav je bila slednja preveč pasivna. Na koncu so odločile nevsiljene napake - Pliškova jih je nabrala še enkrat več od nasprotnice - kar pa pri Agnes ne bo praksa. Poljakinja to dobi v dveh nizih.