V taboru Olimpije so pred tekmo tretjega kroga drugega dela evropskega pokala poudarjali, da želijo prekiniti niz štirih zaporednih porazov in pred pomembnim sobotnim obračunom v ligi ABA proti Zadru dvigniti vzdušje v moštvu, a na parketu tega niso uresničili. Dober drugi polčas Ljubljančanov proti Nižnem Novgorodu ni bil dovolj za prvo presenečenje v drugem delu drugo kakovostnega evropskega tekmovanja.

V slabo zapolnjenih Stožicah, kjer se je zbralo le dobrih 1000 gledalcev, so gostitelji izredno slabo odprli tekmo. Trener Gašper Potočnik je bil po štirih minutah tako razkurjen, da je posegel po nenavadni potezi. Ob minuti odmora je namreč zamenjal vseh pet košarkarjev na parketu. A tudi na tak način ni uspel zbuditi svojih košarkarjev, ki so morali zaradi slabe igre poslušati tudi številne zbadljivke s tribun. Ko je kazalo, da bodo gostje brez pretiranih težav odnesli poln izkupiček iz Stožic, so se zmaji le zbudili in v drugem polčasu zaigrali povsem drugače. Prednost Nižnega Novgoroda se je topila, v 36. minuti pa je bil izid po trojki Save Lešića prvič po uvodnih 0:0 poravnan na 68. Ko bi bilo tekmo potrebno dokončno prelomiti, je Olimpija znova zmrznila in gostom dovolila delni izid 0:8, s čimer je bil zmagovalec odločen.

Evropski pokal, drugi del, skupina M, 3. krog: Maccabi – Kazan 82:92 (Smith 20; Langford 30), Olimpija – Nižni Novgorod 73:79 (17:28, 35:48, 56:62, Lapornik 15, Lešić in Robinson po 14, Zagorac 13; Antonov 15), vrstni red: Unics 3-0, Maccabi 2-1, Nižni Novgorod 1-2, Olimpija 0-3.

Krka zapravila vodstvo

Novi trener Krke Vladimir Anzulović je avanturo pri dolenjskem klubu začel s porazom. Novomeščani so v četrtem krogu Fibinega evropskega pokala na gostovanju pri Maccabiju Rand Media ob polčasu vodili za šest (36:30), na koncu pa visoko klonili z 61:79. Za Krko sta največ točk dosegla Ive Ivanov 14 in Matic Rebec 12.