Iz Velike Britanije še naprej prihajajo na površje informacije, kako je vrhunski tenis prepleten s spornimi stavniškimi posli, medtem ko so organizatorji v Melbournu jezni, da o tem poročajo ravno v času turnirja v Avstraliji.

Igralci na turnirju se morajo kljub temu osredotočiti na lastne predstave. V tretji krog sta se uvrstila Novak Đoković in Roger Federer (na fotografiji). Manj znani Quentin Halys je poskrbel, da se je moral Novak Đoković malce bolj spotiti v tretjem nizu. Srb je na koncu slavil s 6:1, 6:2 in 7:6 (3) in se bo na naslednji oviri pomeril z Andreasom Seppijem. Ravno Italijan je lani v tretjem krogu izločil Rogerja Federerja, ki tokrat kaže več stabilnosti. S 6:3, 7:5, 6:1 je ugnal Aleksandra Dolgopolova. Za Švicarja je bila to že 299. zmaga na turnirjih za grand slam.

Bistveno več presenečenj je bilo pri ženskah. Izpadla je šesta nosilka Petra Kvitova, ki je klonila proti Darii Gavrilovi s 4:6 in 4:6. Izpadla je tudi mlada Kanadčanka Eugenie Bouchard proti četrti nosilki Agnieszki Radwanski s 4:6 in 2:6.

Zgovoren je podatek, da so letos v Melbournu napredovali še vsi nosilci pri moških, pri ženskah pa je izpadlo že štirinajst nosilk. vra