Najslavnejši nogometaši na globalni ravni niso priljubljeni zgolj zaradi nogometnega znanja, saj lahko pozornost vzbujajo na različne načine. Njihovo zasebno življenje močno privlači pisce v rumenih medijih, kjer se znajdejo tudi najpikantnejše zgodbe. Najbolj izpostavljeni nogometaši ne morejo ubežati niti številnim ugibanjem v javnosti, kako živijo in s kom spijo. Prepoznavni pa so tudi po slovitih tetovažah, ki imajo praviloma globlji pomen. Verjetno ni treba preveč ugibati, zakaj po koncu tekme tako radi slečejo majico in pred kamerami pokažejo svoje poslikano telo.

Cristiano Ronaldo zaradi krvodajalskih akcij nima tetovaže

Tetovaže so v zadnjih letih postale pravi hit v nogometnem svetu. Med najboljšimi evropskimi nogometnimi klubi bi stežka našli moštvo brez vsaj enega igralca s tetovažo. Trend kaže, da je tetoviranje med nogometaši v porastu. Za marsikoga je postalo način življenja, morda celo obsedenost. Desetkratnega evropskega prvaka Real Madrid, na primer, je španski športni časopis Marca označil za klub tetovirancev. Ravno pred dnevi so objavili prispevek o brazilskem nogometašu Danilu, ki si je na levo roko dal vtetovirati motiv prežečega tigra, najprivlačnejše tetovaže pa naj bi imel kapetan kraljevega kluba Sergio Ramos. Zanimivo, drugi najboljši nogometaš sveta Cristiano Ronaldo je eden redkih zvezdnikov, ki na svojem telesu nimajo tetovaže. Kot je pojasnil, zaradi redne udeležbe na krvodajalskih akcijah.

Christian Stadil, lastnik blagovne znamke Hummel, je med zadnjim svetovnim nogometnim prvenstvom v Braziliji 2014 izpostavil nogometaše z najboljšimi tetovažami. Na prvo mesto je postavil reprezentančnega kapetana Danske in nekdanjega branilca Liverpoola Daniela Aggerja. V času profesionalne športne kariere je Agger postal celo mojster za izdelavo tetovaž, zato si je marsikateri motiv na svojem telesu naslikal kar sam. Na hrbtu si je po danski legendi dal izdelati tetovažo Vikinga, opazen je tudi napis v latinskem jeziku »Smrti ne moreš ubežati, le ure ne veš«, na gležnju pa si je dal vtetovirati misel »Trpljenje je začasno, zmaga pa je večna«.

Ibrahimovićeva poteza odmeva na simbolni ravni

V kategorijo najbolj karizmatičnih nogometašev spada tudi švedski napadalec bosanskih korenin Zlatan Ibrahimović, ki si je na svoj trup dal začasno (kar je marsikomu ostalo skrito) vtetovirati imena petdesetih otrok, ki trpijo za lakoto. Njegova poteza je odmevala v javnosti tudi na simbolni ravni, saj je s tem podprl prizadevanja mednarodne nevladne organizacije, ki se bori proti lakoti v svetu. »Kjer koli se pojavim, me ljudje prepoznajo. Vzklikajo moje ime in me pozdravljajo. Ko bodo slišali zame, bodo zmeraj pomislili na lačne ljudi. Ko me bodo videli, bodo videli lačne ljudi. Na svetu je 805 milijonov ljudi, ki trpijo za lakoto. Če bi imel to možnost, bi si dal vtetovirati imena vseh,« je v enem od intervjujev dejal Ibrahimović.