Čeprav je bila novica o ponovni združitvi igralcev legendarne serije Prijatelji najudarnejša novica minulega tedna, se je izkazalo, da sploh ne gre za obuditev Prijateljev, temveč se bo le pet od šestih zvezdnikov znašlo v oddaji o Jamesu Burrowsu, režiserju, ki se je podpisal pod vse slavne televizijske nadaljevanke devetdesetih, pa še nekaj prej in pozneje. Izkazalo se je tudi, da igralci Prijateljev ne bodo nastopili v svojih likih, niti ni rečeno, da bodo sočasno v kadrih. Torej je bil vse skupaj lažni alarm – serije Prijatelji ne bodo obudili. Kako le, saj se prijatelji po izjavah Courteney Cox v desetih letih niso skupaj zbrali niti na večerji, ker ne morejo uskladiti urnikov. Lisa Kudrow pa je že večkrat kategorično dejala, da ji kakršna koli oblika ponovnega srečanja igralcev Prijateljev bodisi v nadaljevanki bodisi v filmu ne pade na pamet, ker noče videti ostarelega Joeja, ki bi šel na pregled prostate.

A kljub temu bi večini igralske zasedbe Prijateljev mogoče godilo, da bi ponovno nastopila v tako veliki uspešnici. Saj ne, da bi potrebovali denar: vsak od njih ima na računu od 60 do 80 milijonov dolarjev, z izjemo Jennifer Aniston, ki ima na računu 150 milijonov dolarjev. A ona je izjema, saj je edina unovčila slavo Prijateljev. Izgubila je sicer Brada Pitta, a je postala stalnica filmskih romantičnih komedij in velja za eno najbolje plačanih hollywoodskih igralk. Ima pogodbo s kozmetično hišo Elisabeth Arden in z njo je ustvarila tri dišave. Lani pa je postala tudi obraz letalske družbe Emirates, kar ji bo prineslo pet milijonov dolarjev na leto. Nazadnje se je lani še srečno poročila.

Moški iz Prijateljevv sivem povprečju

Vsem drugim prijateljem ni šlo tako dobro. Nihče izmed njih si ni pridobil nove identitete in verjetno bodo za vedno le liki iz Prijateljev. Courteney Cox je denimo lahko žal, da je zaradi nosečnosti izpustila vlogo Susan v Razočaranih gospodinjah, a je svoj košček televizijske slave ponovno doživela v nadaljevankah Tabloid (Dirt) in Dobra mačka (Cougar Town).

Lisa Kudrow je od časov nevrotične Phoebe sicer odigrala nekaj filmskih vlog in velja za najbolj talentirano igralko izmed igralcev Prijateljev, a je nekako zunaj soja luči javnosti. Od leta 2005 je kot avtorica, producentka in igralka sodelovala v seriji HBO The Comeback, ki so jo obudili lani. Še najuspešnejša je kot producentka resničnostne dokumentarne serije na TLC Who do you think you are, ameriške različice britanske oddaje, ki odkriva družinska debla znanih osebnosti. V spletni improkomediji Web Therapy, ki jo dela sedaj, pa so nastopili še trije od njenih prijateljskih kolegov: Coxova, David Schwimmer in Matt LeBlanc.

Še bolj so v sivo povprečje potonili moški člani zasedbe Prijateljev. Matt LeBlanc je najprej igral svoj lik iz Prijateljev v ne preveč uspešni nadaljevanki Joe, nato pa je vsaj kritiško slavo zaslužil z igro izmišljene različice samega sebe v nadaljevanki Episodes, za kar je prejel zlati globus. Schwimmer se je sicer pojavil v nekaj filmih, a je svojo igralsko kariero usmeril v gledališče. Matthew Perry pa je najbolj znan po tem, da se je nekajkrat odvajal od odvisnosti od tablet in alkohola. Nazadnje je postal lobist za ustanovitev posebnih sodišč za nenasilne prekrške, povezane z drogami. Pred tremi leti pa je prejel posebno nagrado Bele hiše, ker je v svoji nekdanji hiši v Malibuju odprl ustanovo za bivše odvisnike.