Po dveh sicer ne visokih porazih v drugem delu evropskega pokala za košarkarje Olimpije še tli trohica upanja na preboj v osmino finala, a zdi se, da na znanstvenofantastični scenarij v zmajevem gnezdu ne mislijo več. Situacija v ligi ABA je namreč precej zapletena, saj se deset ekip bori za obstanek, zato so osredotočeni na jadransko tekmovanje. Kljub temu trener Gašper Potočnik poudarja, da bo njegovo moštvo tudi na vsaki od preostalih evropskih preizkušenj krenilo na zmago. Ljubljančani danes ob 20.30 v Stožicah gostijo Nižni Novgorod, ki ima na svojem računu prav tako poraza.

V obračun z ruskim nasprotnikom bo Olimpija stopila z bojnimi ranami, saj je bil sobotni obračun v Podgorici proti Budućnosti zaradi sodniškega kriterija prej podoben pretepu kot košarki. »Dovoljeno je bilo praktično vse. Miho Lapornika je pod košem Aleks Marić zgrabil za roko in ga ni spustil, tako da je prišlo do lažjega izpaha rame. V odgovor je Lapornik od sodnikov dobil le, da kaj se pa sploh ruva s takim velikanom,« je nezadovoljno razlagal Gašper Potočnik in omenil, da se z bolečinami ubadata tudi Ronalds Zakis in Luka Rupnik.

Ne glede na niz štirih zaporednih porazov proti izredno močnim nasprotnikom je Olimpija po novem letu dvignila formo, a prihaja čas, ko bo morala to potrditi z zmagami. Ljubljančani si uspeha želijo že danes proti Nižnemu Novgorodu, nujno pa ga potrebujejo v soboto, ko bodo v ligi ABA gostili Zadar. »Situacija v jadranskem tekmovanju je zares zanimiva in izenačena. V zadnjih šestih krogih potrebujemo vsaj tri zmage, ki bi morale zadostovati za uvrstitev na sredino lestvice. Zato je res, da smo z mislimi nekoliko bolj osredotočeni na ligo ABA in ne bomo nikakor tvegali s kakšnim igralcem, ki ne bo popolnoma pripravljen na igro. Zmaga v soboto proti Zadru je nujna, proti Nižnemu Novgorodu pa si je seveda prav tako želimo, a ne za vsako ceno,« je še povedal Potočnik in dodal, da se je novinec Dawan Robinson vklopil hitreje od pričakovanj.