Polona Hercog, trenutno naša prva dama belega športa, kljub porazu 3:6 in 3:6 v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu proti izkušeni in z vsemi zvijačami nabrušeni Jeleni Janković, deluje povsem spremenjeno, sveže, samozavestno in polna energije. Nasmejani in razpoloženi izid niti za hip ni omajal prepričanja, da po odličnem zimskem treningu pod vodstvom njenega trenerja in tudi zasebnega partnerja Željka Krajana zanjo prihajajo zmagovalni časi, kar je na trenutke prikazala tudi v dvoboju s Srbkinjo. In da je Polonino zadovoljstvo popolno, ji je mojster za tetoviranje Dejan iz Beltincev pred potovanjem »tam spodaj« zaokrožil število tetovaž na njenem telesu na petnajst. Posebna umetnina je njena desna roka, na kateri izstopajo vrtnica, svečnik in lobanja.

Presenetljiv je bil odgovor prvega igralca sveta Novaka Djokovića na naše vprašanje, kaj bo delal po teniški karieri. Pričakovali smo, da bo rekel, da niti slučajno ne misli zapustiti teniškega sveta. Pa je povedal, da se mu je lani po vrnitvi v Beograd uresničila velika želja, ki bi ga osrečevala po končani športni poti. Z igralcem Draganom Jovanovićem Gagojem je nastopil v improvizirani igri »Čikaške perverzije«, v kateri je teniški as blestel. Tudi drugače je Djoković znan kot odličen oponaševalec teniških igralcev in igralk. Velja za izjemno duhovitega sogovornika med novinarji, zato ga je športni program avstralske televizije Chanel 7 tudi prosil, naj kot njihov reporter zastavlja vprašanja gledalcem v parku Melbourne, kjer se je v razkošno povečanem pravem teniškem mestu odvija prvi grand slam v letu. In kaj je Srb spraševal gledalce? »Ali mislite, da neki Djoković lahko zmaga na turnirju?!?«

Andy Murray pričakuje klic, da njegova žena Kim Sears rojeva

Naš nekdanji »rojak« Aljaž Bedene je po izpadu v prvem kolu letošnjega odprtega prvenstva Avstralije proti Stevu Johnsonu povedal: »Američan je bil zame enostavno prehiter!« Se je pa Ljubljančan že dodobra ugnezdil med Britanci, saj ga njihovi novinarji sprejemajo kot vse preostale Otočane. Za partnerja pri treningu si ga redno izbira tudi Andy Murray, ki sicer iz domovine neprestano pričakuje klic, da njegova žena Kim Sears rojeva. Je pa »naš« Bedene še povedal, da vsemu navkljub ni izgubil upanja, da bo nekega dne za svojo novo domovino skupaj z Murrayjem nastopil tudi v Davisovem pokalu. O dovoljenju za njegov reprezentančni nastop v dresu Velike Britanije bo Svetovna teniška federacija (ITF) odločala verjetno marca.

Pravi epski viteški dvoboj pa se je v prvem kolu Melbourna zgodil Špancem, ko sta si nasproti stala dva najbolj zagrizena navijača nogometašev madridskega Reala med španskimi teniškimi igralci, »podeželan« z Majorke Rafael Nadal in pravi Madrileno (s poreklom rojeni prebivalec Madrida) Fernando Verdasco. Zmagal je starejši Verdasco s 7:6 (6), 4:6, 3:6, 7:6 (4) in 6:2, poraženec pa je napovedal, da se bo skušal ponovno dokazati na turnirjih v Južni Ameriki, kamor se večina po prvem kolu odpravlja »sklonjenih glav«. Tako tudi naša dva »muchachosa«, ki sta omagala že v prvem kolu kvalifikacij, Blaž Rola in Gregor Žemlja, ki sta od avstralskih organizatorjev dobila dovoljenje, da lahko v Melbournu trenirata še teden dni do odhoda na challenger na Havaje in za kasnejši napad na močne južnoameriške turnirje.

O podkupovanju organizatorjev stav se šepetajo številne zgodbe

V Melbournu krožijo različne zgodbe o domnevni teniški stavniški podkupovalni aferi, ki so jo sprožili Angleži. Zakaj je bila razkrita prav med odprtim prvenstvom, ki iz leta v leto postaja bolj razkošen in veličasten športno-poslovno-zabavni dogodek? Je primat Wimbledona že resno ogrožen? O podkupovanju organizatorjev stav teniških igralcev in igralk se šepetajo številne zgodbe, vendar za to ni nobenih dokazov. Verjetno bo kar držalo, kar je povedal Aljaž Bedne, od katerega so angleški novinarji kot od domnevnega prišleka z Balkana hoteli izvleči neko priznanje: »Tenis je preveč prefinjen, zato sem prepričan, da okoli teniških igralcev vedno krožijo ljudje z različnimi nameni, vendar o podkupovanju ni govora. Mene ni še nihče obletaval s takimi nameni!«