Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - Pokal

Napoli - Inter
1
Inter se je znašel v krizi, saj je na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah osvojil le štiri točke, zato je s prvega mesta padel na tretje. Napoli na drugi strani še vedno melje vse pred seboj in je končno dočakal skok na vrh lestvice, ki ga ne bo želel zapustiti do konca prvenstva. Ob boju za prvaka verjetno Neapeljčani ne bodo vsega stavili na pokal, a najbrž je situacija enaka tudi pri Interju, kjer si prav tako želijo vsaj tretjega mesta in vrnitve v ligi prvakov, zato tudi črno-modri danes najbrž ne bodo igrali z najmočnejšo postavo. Ob pomoči publike bo domači teren gotovo lepa prednost za Napoli, ki bi zato utegnil nadaljevati serijo zmag in se uvrstiti v polfinale pokala.

Nogomet - Francija - Pokal

PSG - Toulouse
1
PSG ostaja razred zase v Franciji in dokler se ne bo nadaljevala liga prvakov, bo tudi v pokalnih tekmah gotovo nastopal z močno zasedbo, saj je v prvenstvu bolj ali manj že odločil, da bo ponovno prvak. Presenečenja v pokalu si Parižani ne želijo dovoliti, saj je njihov cilj jasen – ponovno osvojiti vse tri domače lovorike.

Košarka - Evropokal

Valencia - Limoges CSP
1
Verjeli ali ne, a Valencia v letošnji sezoni še ne pozna poraza, tako v močni španski ligi kot v Eurocupu. Težko je verjeti, da bo njen niz zmag prekinil Limoges, ki je na zadnjih sedmih tekmah zmagal le dvakrat, izgubil pa je tudi obe tekmi v drugem delu Eurocupa, zato je bolj ali manj že izločen iz boja za napredovanje in zato Francozi ne bodo imeli preveč motiva, da bi v tem tekmovanju po nepotrebnem še trošili moči.

Košarka - Evropokal

Alba - Aris
1
Alba je dobro začela drugi del Eurocupa in visoko premagala Milano, nato pa izgubila na gostovanju pri Klaipedi. V izenačeni skupini, kjer imajo vse štiri ekipe po dveh tekmah isti izkupiček, bosta zato naslednji dve tekmi sila pomembni, saj bosta ponudili že veliko odgovorov o verjetnih potnikih v izločilne boje. Berlinčani proti Arisu prav gotovo načrtujejo dve zmagi, saj forma Grkov ni obetavna – zadnji dve tekmi so izgubili s 54:95 in 59:80.

Rokomet - EP

Hrvaška - Islandija
1
Hrvati so se po nenadejanem porazu proti Norveški znašli v nepričakovani situaciji, ko se morajo v zadnji tekmi celo reševati, saj v primeru današnjega poraza in zmage Norveške proti Belorusiji odpotujejo domov. Tekmo z Islandijo bodo “kavboji“ zato gotovo vzeli sila resno in storili vse, da si ne privoščijo blamaže, po kateri bi jih v domovini pribili na sramotilni steber. Islandcev nikakor ne gre podcenjevati, a izpada Hrvatov že po prvem delu prvenstva preprosto ne gre pričakovati.