Postelja naj bo dimenzij 120 x 200 ali 140 x 200 centimetrov. V sobi ne bo računalnika, ker je na hodniku pred sobo, potrebuje pa prostor za radio s CD-predvajalnikom. Hčerka igra na violino in potrebuje nizko omaro za njeno odlaganje, v sobi pa mora biti tudi prostor za notno stojalo. Želi si tudi vrečo za sedenje oziroma počivanje. V prilogi vam pošiljamo risbo sobe z vrisanimi vrati, oknom, radiatorjem in električno napeljavo ter dimenzijami. Mansardna soba je na jugozahodni strani hiše. Pričakujem vaš odgovor in se vam zanj že vnaprej zahvaljujem. Tanja

Odgovor:

V mansardno sobo sva brez težav umestila vso opremo, ki ste jo navedli. Razporeditev opreme se prilagaja zmožnostim prostora, predvsem glede svetlih višin, in rezultat je prostorna in prijetna otroška oziroma mladinska soba.

V najnižji del, pod poševnim stropom, sta umeščena knjižna omara in nižji regal, ki je primeren za odlaganje violine in postavitev CD-predvajalnika ter drugih potrebščin, saj je hkrati tudi nočna omarica. Posebna, precej praktična rešitev je, da je del tega regala možno izvleči in tako postane priročna klopca.

V najsvetlejši del sobe ob oknu je postavljena pisalna miza, medtem ko temnejši del sobe zapolnjujeta postelja in garderobna omara. Nad posteljo je možno namestiti knjižne police. Na sredini sobe ostaja veliko prostora za igro in postavitev želene vreče za sedenje.

Želiva vam veliko veselja pri opremljanju!

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti