Mehiški narkošef Joaquin Guzman - El Chapo bo še nekaj časa polnil časopisne stolpce. Nenehno prihajajo na dan nove podrobnosti o njegovem življenju, recimo tudi to, kako zapleteno je bilo njegovo ljubezensko življenje.

Imel naj bi kar 18 otrok s sedmimi ženskami. Dva ima s 26-letno političarko Lucero Sanchez, s katero je preživel letošnje novoletne praznike. Spoznala sta se leta 2013 na zabavi. Zanimiva podrobnost je, da je bila tedaj političarka poročena, a dva meseca potem, ko je spoznala El Chapa, je bil njen mož, novinar, umorjen. Morilcev niso nikoli našli. Lucera Sanchez je bila ob objavi zgodbe o svoji povezavi z narkošefom hudo besna in je vse zanikala.

Božič pa je El Chapo preživel s svojo uradno ženo, bivšo misico Emmo Coronel, s katero sta poročena od leta 2007 in imata dvojčici. Spoznala sta se leta 2006, ko je imel on 60, ona pa le 17 let. Poročila sta se na njen 18. rojstni dan. Njen oče in stric sta bila El Chapova sodelavca. Misica je tudi ameriška državljanka, zato je svoji hčerki rodila v Ameriki, na rojstnem listu pa narkošef ni vpisan kot njun oče.

A ne političarka ne misica narkošefu nista bili dovolj. Za nameček si je dopisoval še z najslavnejšo mehiško igralko telenovel Kate del Castillo. Slednja trdi, da je bil El Chapo obseden z njo, prav ona pa ga je stala svobodo, saj ga je povezala s Seanom Pennom, kar je vodilo do njegove aretacije.

Beckham junak Unicefa

Na šestem bienalnem plesu Unicefa na Beverly Hillsu je bilo več kot 700 izbranih gostov, med njimi zvezdniki, kot so Selena Gomez, Nicole Kidman, Jennifer Connelly, Camilla Belle, Miranda Kerr, Heidi Klim in Jesse Metcalfe. Uradna voditeljica plesa je bila zvezdnica serije Rizzoli & Isles Angie Harmon, ki je dve leti tudi ambasadorka Unicefa.

Čeprav so se zvezdnice prireditvi primerno oblekle v slovesne obleke – med njimi je najbolj odmevala Selena Gomez v rdeči usnjeni obleki – so bile oči uprte v Davida Beckhama, ki je dobil posebno priznanje za enajst let prizadevne pomoči otrokom vsega sveta. Nekdanji nogometaš je namreč že toliko časa ambasador Unicefa. Lani je Beckham tudi ustanovil svoj sklad znotraj organizacije, na probleme otrok, ki živijo v pomanjkanju, pa je opozoril tudi v lanskem dokumentarcu, ki ga je spremljal na poti po sedmih državah, kjer je s pomočjo nogometa skušal pomagati lokalnim otrokom. Beckhamu je nagrado podelil Elton John skupaj s soprogom Davidom Frunishem. Ob tem je dejal, da je Beckham »junak bona fide«. Nekdanji nogometaš je po prireditvi dejal, da je počaščen, ker je dobitnik nagrade, a da je najpomembneje, da na takih prireditvah zbirajo denar za siromašne otroke. Na plesu so zbrali 2,5 milijona dolarjev donacij.

Beckham je na prireditev prišel sam, Victoria, ki je bila medtem v Londonu, pa je na instagramu nemudoma objavila, da je skupaj z otroki nanj neznansko ponosna.

Umetnik, ki spreminja svet

Najslavnejši kitajski disident Ai Weiwei je že zdavnaj postal vse kaj več kot le eden najbolj znanih in pomembnih svetovnih umetnikov. Postal je zvezdnik, čigar dejanja vedno odmevajo tudi zunaj umetniške srenje. Svojo slavo nenehno uporablja za dober namen. Samo v zadnjih dveh tednih je poskrbel za vsaj dve odmevni novici. Najprej to, da si je za kraj svojega ateljeja izbral grški otok Lezbos. Kot je dejal, bo tam bliže begunski krizi, na katero bo opozarjal s svojo umetnostjo. Med zadnjim obiskom Grčije je na svojem instagramu objavil serijo fotografij sebe z begunci, med drugim tudi na čolnu, kot da bi ravno prečkal morje. Ob tem je izjavil, da »meja ni na Lezbosu, temveč v naših mislih in srcih«. Ta teden pa je poskrbel za svojevrsten škandal. Oktobra lani je Lego prosil za nakup obilne pošiljke kock, ki bi jih uporabil v svoji umetniški instalaciji. Lego je to zavrnil, češ da bodo kocke uporabljane v namen politične izjave. Umetniku so pomagali oboževalci, ki so mu poslali svoje stare kocke, umetnik pa je Lego obtožil cenzure. Po nekaj mesecih razmišljanja so iz Lega ta teden sporočili, da bodo spremenili svojo politiko, in objavili, da lahko poslej kdor koli za kar koli naroči kocke, če bo le ob projektu zapisal, da Lego ne sponzorira dogodka. Kitajski umetnik je ob tem zadovoljen izjavil, da je to zmaga za svobodo govora.

Jerry Hall se bo končno poročila

Sliši se res nenavadno, toda nekdanja supermanekenka Jerry Hall nikoli ni bila uradno poročena, čeprav je na seznamu partnerjev 59-letne matere štirih otrok izbrani cvet zvezdnikov, od Bryana Ferryja do Micka Jaggerja. Končno jo bo poročil 84-letni medijski mogotec Rupert Murdoch. Tako je bilo vsaj objavljeno med oglasi v britanskem The Timesu: »Gospod Rupert Murdoch, oče Prudence, Elisabethe, Lachlana, Jamesa, Grace in Chloe Murdoch, in gospodična Jerry Hall, mati Elizabethe, Jamesa, Georgie in Gabriela Jaggerja, z veseljem oznanjata svojo zaroko.« Zaročila naj bi se, tik preden sta se udeležila podelitve zlatih globusov, datum poroke še ni bil določen, niti ni bilo uradnih izjav srečnega para, ki se videva dobre štiri mesece.

Hallova se je z Jaggerjem sicer poročila na Baliju, vendar poroke v Veliki Britaniji niso nikoli priznali, tako da uradno lepotica nikoli ni imela poročnega prstana. Kakor je znano, tudi zaročena še ni bila. Je pa pred medijskim mogotcem hodila s precej mlajšimi moški, ne le od njega, tudi od sebe. Prav tako še ni končala svoje manekenske kariere, ki jo je začela v sedemdesetih in bila pred svojim 21. rojstnim dnem na 40 naslovnicah najbolj znanih modnih revij. Nazadnje je pred dvema letoma pozirala za British Airways v reklami za progo med Londonom in Teksasom, ko jo je na fotografiji držalo šest pilotov.