Prevcu je po prvi seriji kazalo še bolje, saj je z rekordnim skokom letalnice v Kulmu (243 metrov) močno preskočil konkurenco, a je imel zaradi slabšega doskoka na prvem mestu le minimalno prednost pred Norvežanoma Kennethom Gangnesom in Johannom Andrejem Forfangom.

V drugi seriji je začelo močno snežiti in v težjih razmerah so bili poleti precej krajši. Najdlje je poletel Kraft (220 metrov), ki je napredoval na tretje mesto. Gangnes je skočil 216 metrov, Prevc pa 213,5 metra, kar je bilo premalo, da bi zadržal minimalno prednost iz prve serije.

»Prepozno sem začel odskok, očitno sem bil preveč umirjen. Potem nisem nesel dovolj hitrosti v drugi del in se ni najbolje razpletlo. Glede na siceršnjo hitrost na zaletišču pa me sneg ni oviral. Če pada zelo moker sneg, lahko zmoti, toda s pihalci so ga odstranili na zaletišču, pa saj je še lepše, če malo sneži,« je za STA po tekmi dejal Prevc.

Uspešno je nastopila tudi ostala slovenska trojica, saj so vsi uvrščeni med najboljšimi desetimi. Robert Kranjec je po dveh serijah SP na osmem mestu (204,5 in 213,5 m, 356,8 točk) Anže Lanišek je deveti (215 in 207 m, 354,4), Jurij Tepeš pa deseti (218,5 in 201,5 m, 350,3).

Izvedba sobotnih in nedeljskih poletov naj ne bi bila ogrožena

V soboto sta predvideni še dve seriji, po katerih bo znan svetovni prvak, v nedeljo pa je v Kulmu na sporedu še ekipna tekma. Slabše vreme verjetno ne bo ogrozilo izvedbe preostalih tekem.

»Vremenske razmere za Kulm kažejo, da bodo organizatorji oba preostala tekmovalna dneva spravili pod streho. V soboto naj bi bilo prav toliko vetra kot danes, kar je obvladljivo, tudi pihal naj bi iz iste strani, kar je ugodno, ker je dobra vetrna zaščita ob gozdu pri letalnici. Padal bo sneg, ki pa bo suh in ga bodo lahko delavci na zaletišču dobro odstranili,« je za STA ocenil Jelko Gros, na prejšnji tekmi svetovnega pokala v Willingenu tehnični delegat Mednarodne smučarske zveze.

Tudi Prevc pričakuje, da bo v soboto lahko naskakoval zmago. »Tekma bo, skakal pa bom umirjeno,« je bil prepričan, nato pa je opisal rekordni polet iz prve serije: »Prvi polet je bil predolg, ker nisem mogel narediti telemarka in sem izgubil osem točk. A tudi če bi znižali zaletišče, bi lahko naredil malo napako in bi se lahko še veliko slabše končalo. Skok mi je uspel, spodaj me je le dvigovalo in sem v zaključku pomislil, če bom sploh lahko pristal. Pa te adrenalin tako dvigne, da je to mogoče storiti.«

V ŽIVO: