Alpska smučarska velesila Švica bo od danes do nedelje doživljala organizacijski vrhunec zimske sezone. V Wengnu se bodo merili najboljši alpski smučarji sveta. Organizatorji so se prve dni borili z naravo, tako da so včeraj stežka izpeljali skrajšani trening. Na Lauberhorn imamo posebne spomine tudi Slovenci, saj je pred 36 leti Bojan Križaj na slalomu dosegel prvo zmago svetovnega pokala.

Slovensko moško reprezentanco na vrhuncu zimske sezone čakajo izjemno pomembne tekme. Boštjan Kline namreč lovi uvrstitev na finale svetovnega pokala v smuku, Klemen Kosi pa mora dokazati, da ima, kot pravi, še precej rezerv. Slalomisti so z ničlami krepko načeli živce trenerjev in vodstva, kar kaže dejstvo, da ima v nedeljo zagotovljen nastop le Štefan Hadalin, od katerega pa ne gre pričakovati točk svetovnega pokala.

Boljše pogoje kot v torek na specialnem slalomu naj bi imela danes v Flachauu slalomistke. Trše proge si želijo predvsem Slovenke. Ana Bucik je s torkovim odstopom nazadovala na 31. mesto v slalomski razvrstitvi, tako da se ji je uvrstitev na finale svetovnega pokala znova oddaljila. Slovenska ženska reprezentanca si veliko obeta tudi od nedeljskega veleslaloma, še posebno potem, ko je Ana Drev v Lienzu z vodstvom po prvi vožnji dokazala, da je lahko izjemno hitra. Zanimivo bo spremljati tudi Meto Hrovat, ki nase opozarja na tekmah evropskega pokala, o njej pa z izbranimi besedami govorijo tudi nekateri slovenski strokovnjaki.