»Zdelo se mi je, da prijetno razpoložena družba kakšnih dvajset Tuševih predstavnikov v pravkar prenovljenem Tuševem marketu v Moravčah občuduje cesarjeva nova oblačila. Sam namreč novih oblačil – niti sprememb v trgovini – nisem videl. Le tehtnici za sadje nista bili več obrnjeni proti vzhodu, marveč proti severu,« nam je hudomušno zaupal naš dolgoletni bralec, ki so ga, tako kot vse druge Moravčane in okoličane, v ponedeljek v Tušu z osebno naslovljenim letakom povabili na odprtje prenovljene trgovine.

»Seveda sem se spraševal tudi, kako so trgovino sploh zmogli tako hitro prenoviti, saj sem še prejšnji teden v njej normalno nakupoval in trgovina ne nazadnje šteje vsega štiri leta...« je še modroval Janez in dodal, da je bil na odprtju kar dvojno razočaran. Poleg tega, da ni opazil nič novega, tudi ni bil deležen nikakršne otvoritvene pozornosti. »Samo hrenovke, ki so se kuhale v večjem loncu, sem si lahko lahko ogledal, stregli pa jih ob mojem obisku niso,« je povedal in dodal, da je pričakoval vsaj kavo ali sok.

»Zakaj ste nas potem sploh vabili in zapravljali denar za vabila?« je pred odhodom vprašal še blagajničarko, a kot pravi, odgovora ni dobil. Zato je vprašanje zastavil še nam. A v Moravčah z odgovorom tudi nam niso postregli, trgovčeva predstavnica za stike z javnostmi Anja Marjetič pa je selektivno odgovorila le na del vprašanj.

Dejala je, da so za prenove različnih poslovalnic po vsej Sloveniji že lani odločili, da bi kupcem omogočili boljšo in preglednejšo nakupovalno izkušnjo ter preuredili prostore po sodobnih smernicah nakupovanja. »V Moravčah smo trgovino zaprli za tri dni, jo prebelili, na novo položili ploščice, dvignili police, osvežili prodajni asortiment, spremenili nakupno pot in jo prilagodili povpraševanju kupcev ter opravili še več tehničnih posegov, ki jih je v času rednega obratovanja trgovine nemogoče opraviti.« Še večji poudarek so, je dodala, posvetili svežim oddelkom. »Zdi se nam, da je po petih letih obratovanja marketa ta prenova koristila tako zaposlenim kot kupcem. Prav zato smo prenovo pozdravili z več degustacijami, a zaradi hladnega vremena znotraj trgovine, ter s sladkim presenečenjem na blagajni,« je še povedala in obžalovala, da je bil Janez razočaran. av