Rola je izgubil proti Italijanu Matteu Donatiju s 6:2, 1:6 in 4:6. »Dobro sem začel, slabo končal. Škoda, da sem na začetku drugega niza povsem popustil in dovolil, da se tekmec vrne v igro. Njegova raven se je občutno izboljšala, meni pa preprosto ni uspelo najti ritma, ki sem ga imel v prvem nizu. Zadnji niz je bil potem povsem izenačen, a sem pri 4:4 naredil dve neizsiljeni napaki, ki sta mi vzeli servis in potem tudi tekmo,« se je iz Melbourna oglasil Blaž Rola. »Vedno je težko sprejeti poraz, še toliko bolj, če gre za turnir za grand slam. V takšnih trenutkih je težko ostati pozitiven, ampak ker gre za začetek sezone, čutim znake dobre igre. Mogoče se še ne vidijo pri rezultatih, toda s pravim pristopom bodo prišli tudi boljši dosežki,« je govoril teniški igralec s Ptuja, ki od decembra naprej vadi pod nadzorom trenerja Martina Damma.

Še hitreje je izpadel Grega Žemlja, ki je klonil proti Rusu Karenu Hačanovu s 4:6 in 5:7. »Počutim se dobro, toda forma je slaba. Ogromno sem treniral, vendar se žal tokrat ni izšlo. Težave sem imel tudi z ekstremnimi razmerami, saj so namerili kar 42 stopinj Celzija, zato je bilo težko najti prave občutke,« je iz vroče Avstralije v domovino sporočil Žemlja. »Zdaj ostajam v Melbournu, kjer bom še deset dni treniral in lovil formo za naslednje turnirje,« je sklenil.

V kvalifikacijah Melbourna bi moral zaigrati tudi Blaž Kavčič, a zaradi poškodbe sploh ni odpotoval iz Slovenije. Ponovno se mu je zlomila koščica v stopalu, zato je imel v torek operacijski poseg. »Glede na vse druge poškodbe je ta najhujša, predvsem zato, ker je prišla po najkakovostnejših pripravah v karieri. Občutki so res slabi, toda drugega, kot da se skušam vrniti, mi niti ne preostane,« je povedal razočarani Kavčič. »Tudi za psihološko pripravo je to najtežja poškodba. Še posebno je težko sprejeti dejstvo, da bom mogel ponoviti ves proces priprav in da bom spet začel iz nič.«

Enako poškodbo je doživel jeseni 2014 na OP ZDA, kjer je moral predati dvoboj tretjega kroga. »Razlika je, da se je koščica zdaj toliko razmaknila, da sta iz ene nastali dve kosti, kar vseskozi draži tkivo,« je razložil Kavčič, ki bo moral počivati vsaj šest tednov.