Veronika Velez Zuzulova je na spektaklu na avstrijskem Solnograškem dosegla tretjo zmago v karieri. Slovakinja je na drugi progi, ki jo je postavil njen mož, sicer trener v francoski reprezentanci, ubranila sijajen napad Čehinje Šarke Strahove ter bila na progi Hermanna Maierja pred okoli 15.000 gledalci osrednja junakinja večera. Lanska zmagovalka tekme Švedinja Frida Hansdotter je ubranila vodstvo v slalomskem seštevku svetovnega pokala. Največje osmoljenke so bili domačinke. Med dvanajstimi slalomistkami je s 26. mestom osvojila točke le Eva Maria Brem.

Potem ko so se slovenske slalomistke decembra po dveh preizkušnjah v Severni Ameriki, na katerih niso osvojile točk, vrnile v Evropo, so imele poleg znanja tudi nekaj sreče, da je bilo mogoče v Areju, Lienzu in Santa Caterini posegati po vidnejših uvrstitvah tudi z višjimi startnimi številkami. Tekma v Flachauu je bila zaradi novozapadlega snega zelo mehka, zato smučarke z višjimi startnimi številkami na prvi progi niso imele veliko možnosti za preboj na drugo progo. Posledično so na progi, ki jo je postavil Denis Šteharnik, napadle prek svojih meja, kar se je za trojico Slovenk končalo z odstopom, Katarina Lavtar pa je bila za dobre pol sekunde prepočasna. Ana Bucik (nosila je startno številko 46) je s tem zapravila priložnost, da bi se na lestvici FIS uvrstila med najboljših 30 slalomistk ter na naslednji preizkušnji, ki bo pojutrišnjem na istem prizorišču, startala med najboljšo trideseterico.

Flachau ostaja prizorišče, na katerem najboljše slalomistke zaslužijo največ denarja izmed vseh tekem svetovnega pokala. Med najboljše so razdelili kar 168.000 evrov, od tega je zmagovalka prejela skoraj 70 tisočakov. Za primerjavo: slovenski športni junak zimske sezone, smučarski skakalec Peter Prevc, je za tri zmage ter tretje mesto na novoletni turneji prejel 36.000 švicarskih frankov, za skupno zmago turneje pa še dodatnih 20.000, kar skupaj znaša slabih 52.000 evrov.

Izidi slaloma v Flachauu: 1. V. Velez Zuzulova (Slk) 1:48,58, 2. Š. Strahova (Češ) + 0,31, 3. F. Hansdotter (Šve) + 1,05, 37. Katarina Lavtar + 4,13, Ana Bucik, Maruša Ferk in Klara Livk so odstopile na prvi progi, svetovni pokal – slalom (po 6 tekmah): 1. F. Hansdotter 425, 2. Š. Strahova 351, 3. V. Velez Zuzulova320, 31. A. Bucik 35, 40. M. Ferk 13, 43. K. Lavtar 8, skupno: 1. L. Gut (Švi) 738, 2. L. Vonn (ZDA) 700, 3. F. Hansdotter 581.