Dolgo časa se je kuhalo pri ACH Volleyju, toda s končano jedjo ni zadovoljen nihče. Ne uprava kluba, ki je hotela boljše rezultate in igro, ne trener, ki mu je šel v nos prevelik pritisk in nerealna pričakovanja vodilnih mož. Vse je šlo čez rob na zaključnem turnirju slovenskega pokala, kjer je ACH Volley presenetljivo izgubil v finalu proti Calcitu, zato je trener Bogdan Kotnik podal odstopno izjavo.

»Če vodja ciljev ne izpolni, je prav, da prevzame odgovornost in odide. Igralcev mi ni uspelo prepričati, da bi se borili drug za drugega in da bi izpeljali taktične dogovore, čeprav verjamem, da so zmožni veliko več,« je prepričan Bogdan Kotnik. »Vsak vodja, ki ne izpolni ciljev, bi moral odstopiti. Če bi tako ravnali vsi, bi bilo v življenju precej bolje,« je pristavil. Njegove besede bi sicer lahko vzeli za zgled v vseh družbenih sferah, začenši s politiko.

Očitno je odstopna izjava presenetila upravo kluba, čeprav je športni direktor Aleš Jerala v preteklosti že večkrat namigoval, da ni zadovoljen z rezultati, ki jih dosega Kotnik. Med drugim je prav v tem časopisu pred dobrim mesecem izpostavil, da bosta o trenerjevi usodi odločala uspešnost v ligi prvakov proti Gdansku in zaključek slovenskega pokala. Pri obojem je bil ACH Volley neuspešen, toda prišlo je do zasuka – trener je želel oditi, klubsko vodstvo pa ga je hotelo obdržati.

»Nobena tragedija ni, če smo izgubili v finalu. Calcit ima neugodno zasedbo, še posebno, če je zdrav Žiga Štern. Mi imamo letos mlajšo ekipo, toda naš trener je zaradi razočaranja podal odstopno izjavo, saj ne vidi možnosti za napredek. Kljub temu smo vedeli, da bo sezona težka, zato ostajamo potrpežljivi. Naš cilj je, da saniramo finančne dolgove, rezultatske cilje bi potem dvignili prihodnjo sezono. Mi s trenerjem nismo bili nezadovoljni,« je povedal športni direktor Aleš Jerala. Torej povsem drugače kot v preteklih mesecih, ko je delo na dolgi rok zagovarjal trener Kotnik, direktor Jerala pa uspehe na igrišču.

Uradna potrditev o Kotnikovem odhodu je prišla včeraj zvečer, čeprav je bil končni razplet povsem predvidljiv. Prav zato je Jerala že potrdil, da v klubu ne sedijo križemrok: »Imamo plan B, C, D in E. Za razmislek o tem, kako naprej, bomo potrebovali še kakšen dan več.« Veliko prahu je Jerala dvignil tudi med finalno partijo. Spremljal jo je v družbi trenerja Nurka Čauševića, zato so se pojavila namigovanja, da bo novi trener ACH Volleyja ravno hrvaški strokovnjak. »Čaušević je bil tam povsem slučajno. Ko sem prišel, je že bil v dvorani, saj je šel iz Avstrije domov v Italijo. Poznava se celo večnost, zato sva sedela skupaj. Vse je bilo zgolj naključje. To ni bil noben pritisk na trenerja,« je zatrdil Jerala.

Na spletni strani ACH Volleyja je precej pozornosti dvignilo tudi opravičilo Erica Mochalskega, čeprav zraven ne piše, kaj naj bi eden od najboljših igralcev kluba sploh storil narobe. Pri ljubljanski zasedbi so namreč zamolčali, kar je pred tem razkrila fotografija, ki je zaokrožila na socialnih omrežjih. Na njej je prikazano, kako je srebrna kolajna za drugo mesto ACH Volleyja pristala v košu za smeti. Tja jo je zaradi jeze po porazu vrgel ravno skesani Mochalski.