Še preden so ljubljanski košarkarji dobro prespali poraz proti Crveni zvezdi, so se znašli pred novo težko preizkušnjo, tokrat v evropskem pokalu. V Stožice prihaja morda celo najmočnejši letošnji nasprotnik, Unics iz Kazana, ki bo v Ljubljani velik favorit, a zmaji obljubljajo, da zmage nasprotniku ne bodo poklonili vnaprej.

Rusko moštvo je v lanski sezoni nastopalo v evroligi, tudi letošnje moštvo pa je sestavljeno za igranje v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Curtis Jerrells, ki je poškodovan, Keith Langford, Anton Ponkrašov, Marko Banić in Kostas Kaimakoglou so najbolj znani posamezniki v moštvu trenerja Evgenija Pašutina, ki v letošnji sezoni nastopa odlično. Unics ima v izjemno močni ligi VTB 12 zmag in le dva poraza in zaseda na lestvici za moštvom CSKA drugo mesto. Brez težav se je uvrstil tudi v drugi del evropskega pokala. Drugo kakovostno evropsko tekmovanje sicer ni prioritetna skrb vodstva kluba, zato se pogosto zgodi, da Pašutin kakšnega od svojih zvezdnikov med tednom spočije. S 14 izjemno kakovostnimi igralci se Unicsu to na rezultatih ne pozna.

»Čaka nas izredno težka tekma, za pripravo imamo na voljo le en dan, zato bo regeneracija zelo pomembna. Želim si, da bi prišlo čim več gledalcev, saj se bomo pomerili proti evroligaškemu nasprotniku. Naredili bomo vse, da se pokažemo v čim boljši luči. Če bomo pokazali maksimum, imeli dobro dnevno strelsko formo in še kanček sreče, lahko tudi presenetimo,« pravi trener Olimpije Gašper Potočnik, ki se zaveda, da bi morali košarkarji Olimpije za presenečenje pripraviti predstavo brez nihanj, ki so zaščitni znak letošnjega mladega moštva. Ljubljančani so na zadnjih dveh tekmah proti Maccabiju in Crveni zvezdi sicer igrali dobro, vendar za skalp velikih evropskih ekip to ni dovolj. Zmaji so v letošnji sezoni sicer že dokazali, da so sposobni odigrati v visokem ritmu vseh 40 minut, ko so na gostovanjih ugnali Crveno zvezdo in Bilbao.