Ob odsotnosti podjetniških novic se je pocenila večina »blue chipov«, med katerimi izstopa velik padec delnic Krke. Delnice novomeškega farmacevta so izgubile 4,45 odstotka in teden končale pri 62,30 evra, z njimi pa je bilo za slaba dva milijona evrov poslov. Na pozitivni strani so se znašle le delnice Telekoma Slovenije, ki so se podražile za 1,29 odstotka, na 73,95 evra, ter delnice Zavarovalnice Triglav z dvoodstotnim skokom na 24 evrov.

Presenetljivo so se na drugem mestu po ustvarjenem prometu pojavile delnice Salusa, ki kotirajo v standardni kotaciji. Z njimi je bilo prejšnji teden ustvarjenega 1,26 milijona evrov prometa, večinski delež pa je odpadel na milijonski posel s svežnjem, v katerem sta lastnika zamenjala 3000 delnic. Tečaj delnic se sicer znotraj trgovalnega tedna ni bistveno spreminjal in tako ostaja pri 343,50 evra.

Za 3,26 odstotka, na 22,25 evra, so se pocenile tudi delnice Luke Koper. Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič namreč omenja možnost, da se morebitni tretji pomol odda s koncesijo. Drugo infrastrukturo v pristanišču, kjer je po ministrovih besedah še veliko možnosti za širitve in nadaljnji razvoj, pa bo še naprej upravljala Luka Koper. V Luki Koper so presenečeni, da bi podjetje za gradnjo in koriščenje drugega tira imelo tudi koncesijo za gradnjo tretjega pomola, ki je bila po njihovem že podeljena Luki v okviru obstoječe koncesijske pogodbe.