Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch City - Everton
1
Pri Cityju bi si želeli, da bi po 20 krogih zasedali kaj več kot zgolj tretje mesto, a zaradi majhnega zaostanka treh točk so »meščani« za stavnice in strokovnjake še vedno glavni favorit za naslov prvaka. V drugi polovici sezone si bodo morali predvsem privoščiti manj porazov, saj so v prvi polovici prvenstva izgubili kar 5 tekem. Tokrat jih čaka neugoden nasprotnik, s katerim se merijo tudi v polfinalu ligaškega pokala. Ravno tam je Everton pred dnevi dobil prvo tekmo z 2:1, kar bi lahko bil dodatna vzpodbuda za City, da tokrat z zmago odgovori na najboljši način in dokaže, da je vendarle precej boljša ekipa.

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - WBA
1
Chelsea se prebuja in je lačen zmag, da se po lestvici čim prej dvigne v zgornjo polovico. Po odhodu Mourinha so modri trikrat zmagali in dvakrat remizirali, verjetno pa imajo tudi danes dobre možnosti za uspeh, saj se WBA z njimi realno gledano ne more kosati. Če bo Diego Costa ohranil strelsko formo zadnjih tekem, se gostom ne piše nič dobrega, pa čeprav je letos Chelsea vse prej kot strah vzbujajoč nasprotnik.

Nogomet - Francija - Ligaški pokal

PSG - Lyon
1
PSG je še vedno daleč najmočnejši klub v Franciji, kjer lahko zmaguje tudi, ko ima slab dan. Gotovo je tudi letos cilj osvojitev vseh treh domačih lovorik in v ligaškem pokalu bodo danes napadali polfinale. Da ne bodo preveč varčevali z močmi, je poskrbel žreb, saj proti Lyonu Parižanom ne bo manjkalo motiva, da jih znova premagajo in medsebojni izid v zmagah izenačijo na 19:19.

Nogomet - Italija - Pokal

Milan - Carpi FC
1
Milan preživlja še eno težko sezono, v kateri še ne bo ujel priključka z najboljšimi v Italiji. Očitno se bo moral zadovoljiti največ z bojem za Evropo, čeprav za 5. mestom po polovici sezone zaostaja že pet točk. Priložnost za boljši rezultat in vsaj upanje na lovoriko pa se rdeče-črnim ponuja v pokalu, kjer jim je bil žreb do zdaj naklonjen. Po zmagah proti Crotoneju in Sampdorii Milančanom na poti v polfinale stoji Carpi, ki je letos prvič v serie A, iz katere pa se bo verjetno kmalu poslovil, saj je predzadnji, za obstankom pa zaostaja že pet točk. Motivacije zasedbi Siniše Mihajlovića res ne bi smelo manjkati, saj lahko mirno že zdaj pokal označijo za prioriteto sezone.

Košarka - Evropokal

Union Olimpija - Unics Kazan
2
Unics ima močno zasedbo, ki že več kot en mesec ne pozna poraza, v zadnjem času pa tekmece premaguje z visoko razliko. Drugi del evropskega pokala je začel z zmago proti Novgorodu z 84:74, s čimer je že po eni tekmi prišel v dober položaj za napredovanje v končnico. Proti povprečni Olimpiji za Ruse štejeta le dve zmagi, zato v Ljubljano niso prišli na izlet in če bodo igrali z vsaj 70% zmožnosti, dvoma o zmagovalcu ne bo. Olimpija za presenečenja na takšnih tekmah potrebuje popolno predstavo svojih igralcev, kar se v zadnjih letih zgodi vse manjkrat, na pomoč publike in prednost domače dvorane pa po selitvi iz Tivolija prav tako ne more računati.