Potem ko so košarkarji Krke ujeli pravi ritem, bili utrjeni na petem mestu v ligi ABA in potihem kovali napad na četrtega, je sledil črn teden, ki je vse skupaj postavil na glavo. Novomeščane je kot kaže poraz proti Olimpiji pošteno načel, saj so nato klonili tudi na gostovanju v Fibinem evropskem pokalu pri Kataji, v soboto pa v 19. krogu jadranskega tekmovanja še v Valjevu pri Metalcu.

Dolenjsko moštvo je celotni prvi polčas držalo korak z Metalcem, nato pa popustilo v tretji četrtini, kar so gostitelji znali kaznovati. Krka se je v zaključku tekme tudi po zaslugi dveh trojk Matica Rebca z okoli devetih metrov močno približala nasprotniku, a ji je za popoln preobrat zmanjkalo moči. »Če bi imeli tudi mi na domačih tekmah takšno podporo s tribun, kot jo ima Metalac, bi imeli na svojem računu več zmag. Takšna atmosfera nas navdahne, zato lažje igramo v gosteh. Tokrat so ravno navijači svojemu moštvu pomagali do zmage. Metalac je ključno razliko naredil zaradi napadalnih skokov,« je povedal trener Krke Ivan Velić.

Olimpijo tekma 19. kroga čaka danes, ko bo ob 70. letnici kluba v Stožicah gostovala Crvena zvezda. Na tekmi bodo prisotne številne legende, ki so skozi leta pustile pečat v klubski zgodovini, med njimi pa ne bo Petra Vilfana. Odločitev nam je argumentiral s sledečim zapisom. »Sedanje vodstvo Olimpije je še enkrat pokazalo, da nima ne znanja, še manj pa spoštovanja do tradicije in zgodovine kluba, ki ga vodijo! Če bi našteto imeli, bi že danes pod stropom stožiške dvorane ob dresu Iva Daneua viseli dresi Vinka Jelovca, Aljoše Žorge, Petra Vilfana in Jureta Zdovca! Štirih svetovnih prvakov, Bloudkovih nagrajencev in članov hrama slovenskih športnih junakov. In na 70. obletnico enega najbolj znanih in priznanih slovenskih klubov udeležence (legende!?) ne bi vabili z SMS-sporočili! Sam redno (razen če sem zadržan) hodim na vse 'normalne' tekme, na današnjo pa me iz navedenih razlogov ne bo!«

Liga ABA, 19. krog: Metalac – Krka 83:77 (Kutlešić 18; Sinovec 14, Lalić 12, Lapornik 11, Rebec in Dimec po 10), Cedevita – Budućnost 57:81 (Pilepić 14; Dragičević 23), Partizan – Cibona 85:82 (Vitkovac 15, Murić 11; Rožić 20, Joksimović 6, Šiško ni igral), MZT – Sutjeska 71:75, že odigrano: Tajfun – Zadar 66:82, danes ob 17. uri: Olimpija – C. zvezda, ob 21. uri: Igokea – M. Leks.