Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Chelsea - Scunthorpe
1
Chelsea je po menjavi Mourinha s Hiddinkom začutil nov veter in nakazal, da se utegnejo stvari nekoliko popraviti. Boj za prvaka je za modre seveda že davno izgubljen in ravno zato se zdi pokalno tekmovanje zanje toliko bolj pomembno, tega se gotovo zaveda tudi Hiddink, ki bi najbrž rad sezono končal z lovoriko. Tretjeligaš Chelseaju, pa čeprav bo za domače igral kdo od rezervistov, ne bi smel predstavljati previsoke ovire.

Nogomet - Italija - 1.liga

Sampdoria - Juventus
2
Juventus je le uigral od lani precej spremenjeno zasedbo in po začetnih krčih sedaj melje vse pred seboj. Prvemu mestu se je približal le še na tri točke zaostanka, zato je v očeh večine že ponovno v vlogi prvega favorita za nov naslov prvaka. Dokler so zgolj na 4. mestu, si Torinčani ne smejo privoščiti popuščanja, zato bodo tudi proti letos neprepričljivi Sampdorii na igrišče prišli trdno odločeni, da se domov vrnejo z novo zmago.

Nogomet - Španija - 1.liga

Villarreal - Sporting Gijon
1
Villarreal je v prvi polovici sezone navdušil in v prvenstvu po 18 krogih zaseda visoko 4. mesto. Predvsem dobro igra na svojem igrišču, kjer je dobil 7 od 9 prvenstvenih tekem. Pred dnevi je rumena podmornica sicer doživela poraz v pokalu, ko je na gostovanju pri Athleticu zapravila vodstvo z 2:0 in izgubila z 2:3, a v pokalu rezultati pogosto niso podobni prvenstvenim, zato velja še vedno zaupati Villarrealu, kajti pred tem je zmagal petkrat zapored. Glede na to, da je njegov današnji nasprotnik v precej mizerni formi in se bo le stežka rešil izpadu iz lige, se zdijo možnosti domačih za novo zmago kar dobre.

Košarka - ABA liga

MZT Skopje - Sutjeska
1
Po menjavi trenerja so košarkarji Skopja začeli igrati kot prerojeni. Dobili so štiri od zadnjih petih tekem, večino prepričljivo, nesrečno pa so izgubili le proti močni zasedbi Mega Leksa (76:77). Glede na to, da gostijo zadnjeuvrščeno ekipo lige, ki je na papirju tudi najšibkejša, bi morali Makedonci nadaljevati niz dobrih rezultatov.

Hokej - EBEL liga

Olimpija - Salzburg
2
Olimpija tudi letos životari na dnu lestvice in je ponovno neenakovredna ostalim moštvom v ligi. V zadnjem času je klub zapustilo nekaj pomembnih igralcev, vselej pa je nekaj imen tudi na seznamu poškodovanih, tako da so zmaji na zadnjih treh tekmah kljub občasno obetavni igri ponovno vselej gladko izgubili. Proti najbogatejši in verjetno tudi najmočnejši ekipi lige danes drugega kot novega poraza res ne gre pričakovati.