Črna serija košarkarjev Tajfuna se nadaljuje. Potem ko so Šentjurčani klonili proti Ciboni, Krki, Crveni zvezdi in Budućnosti, so sinoči izgubili še petič zapored. Tokrat je bil v dvorani Golovec v Celju premočan Zadar. Krko čaka danes ob 19. uri gostovanje pri Metalcu, Olimpija pa bo v ponedeljek ob 17. uri gostila Crveno zvezdo.

Po seriji zahtevnih tekem so v taboru Tajfuna pričakovali, da bodo proti Zadru prekinili negativni niz, a se je razpletlo povsem drugače. Dalmatinsko moštvo je v Celju povsem razbilo gostitelje, kar glede na zdravstvene težave najboljših dveh posameznikov pri Šentjurčanih niti ne čudi preveč. Prvi organizator igre in motor moštva Ceola Clark še vedno okreva po poškodbi mečne mišice, medtem ko je prvi strelec moštva Sandi Čebular znova nastopil po dveh izpuščenih tekmah, a v 20 minutah dosegel zanj skromnih osem točk.

Zanimivo je dogajanje okoli tekme med Olimpijo in Crveno zvezdo, na kateri bodo Ljubljančani praznovali 70-letnico ustanovitve. Igralci bodo v ta namen igrali v »retro« dresih, na obračun pa so povabljene vse legende, ki so v tem obdobju pustile svoj pečat. Tekma je bila sprva predvidena v nedeljo, a so jo kasneje prestavili na ponedeljek, kar ni čudno, saj so Beograjčani še včeraj igrali v evroligi. Je pa sporna ura tekme in zgodba, ki tiči za njo. Glede na slavnostni dogodek so pri Olimpiji pričakovali, da bo začetek v večernih urah, a jih je nato presenetila odločitev vodstva jadranskega tekmovanja, da bo uvodni sodnikov met ob 17. uri. Ker gre za delovni dan, je jasno, da gre za navijačem izredno neugoden termin. Tako so iz stoženskih pisarn na ligo ABA potovali številni dopisi in prošnje, a brez uspeha. Razlog? Crvena zvezda bo v ponedeljek ob 20.50 lovila let nazaj v Beograd. »Večer legend«, kakor so dogodek poimenovali pri Olimpiji, bo tako sedaj »popoldne legend«.

Liga ABA, 19. krog: Tajfun – Zadar 66:83 (Bolčina 12, Držić 11; Cosey 25), danes ob 19. uri: Metalac – Krka, jutri ob 17. uri: Cedevita – Budućnost, ob 19. uri: Partizan – Cibona, ob 21. uri: MZT – Sutjeska, ponedeljek ob 17. uri: Olimpija – C. zvezda, ob 21. uri: Igokea – M. Leks.