Ste pričakovali, da boste ravno v novem koledarskem letu v življenjski formi?

Že na prvih tekmah sezone v Aspnu sem pričakovala, da bom dosegla vsaj tako odmevne rezultate, kot sem jih ob koncu lanske zime. Nekaj časa je trajalo, da se mi je vse izšlo. Smučam tako, kot sem vselej verjela, da lahko. Po drugi strani mi doslej še ni uspela vožnja brez napak, zato se veselim naslednjih tekem. Zavedam se namreč, da sem sposobna smučati še bolje.

So ob uspehih tudi občutki na smučeh nepozabni?

Obstaja povezava med užitkom in uspehom. Počutim se zelo dobro. Samozavest si krepim na treningih, kjer mi tudi največje ovire ne delajo večjih težav. Čutim, kako v zavojih dodajati hitrost. Takšni občutki so res lepi. Upam, da bomo lahko še naprej trenirali na težkih terenih.

Glavni trener Denis Šteharnik je v zadnjem času večkrat poudaril, da ste imele slovenske alpske smučarke najboljše možne razmere za trening. Drži?

Kot pribito! Odkar smo se iz Severne Ameriki vrnile v Evropo, smo imele razmere za trening res odlične. Verjamem, da sem tudi zaradi tega dejstva dosegla odmevne rezultate. Treniramo tako kot naši tekmeci in le na takšen način jim lahko konkuriramo.

So vam z zadnjimi uspehi kaj zrasli apetiti?

Skušam ostati realna. Zelo blizu sem preboju med najboljših 30 slalomistk. Položaj moram izkoristiti in se kasneje uveljaviti z boljšimi startnimi številkami. Trenutno sem v slalomskem seštevku svetovnega pokala 27., torej sem blizu mest, ki vodijo na finale. Uvrstitev v St. Moritz je moja velika želja. Hkrati pa se zavedam, da ne bo konec sveta, če mi letos podvig ne uspe.

Po fotografijah na družbenih omrežjih je mogoče sklepati, da je vzdušje znotraj reprezentance odlično. Ste res tako dobre prijateljice, kot je videti navzven?

Res se dobro razumemo in vse bolje poznamo. Najpomembneje je, da razumemo informacije, ki nam jih na start pošiljajo trenerji. Medsebojno zaupanje in pozitivno ozračje sta zelo pomembna dejavnika na poti do vrhunskih uvrstitev.

Kako poteka sodelovanje med vami in nadzornikom slovenskega alpskega smučanja Andreo Massijem?

Massi kdaj pride na tekmo ali kakšen trening. Tedaj smučarke dobimo njegove informacije, ki jim prisluhnemo. Kar zadeva naše rezultate, so za njih zaslužni reprezentančni trenerji in serviserji.

Kako uspešne ste bile z reprezentančnimi kolegicami pred sezono z zbiranjem finančnih sredstev prek družbenih omrežij?

Bile smo kar uspešne. V Severni Ameriki smo lahko imele ob sebi fizioterapevta, od preizkušnje v Flachauu naprej pa bo spet z nami. Nekaj prispevamo same, nekaj pa smučarska zveza.

Vas tekmice v zadnjih dneh gledajo kaj drugače, odkar jih premagujete?

Nedvomno me tekmice na kakšnem videoposnetku analizirajo podrobneje. Tudi kakšen pogled več name jim kdaj uide. Občutek je nedvomno dober. In drugačen.