Melania Trump ne sodeluje v predsedniški kampanji svojega moža Donalda Trumpa. Zdaj je v intervjuju v februarskem Harper's Bazaarju priznala, da se je sama tako odločila, ker je to »možev posel«. In dodala, da ima o vsem svoje mnenje in da zasebno nikakor ni apolitična.

Tako je potencialna prva ameriška dama ostala mama, ponosno brez varuške, a s kuharjem in osebnim asistentom. Za revijo so jo fotografirali doma, v stanovanju na vrhu Trump Towerja, ki so ga v oddaji Saturday night show opisali, da je opremljen v enakem »slogu kot palače Sadama Huseina«. Novinarka Harper's Bazaarja je zapisal, da Melania govori z »mehkim slovenskim naglasom, po tiho kot aristokrati«. O možu ima seveda najboljše mnenje: »Je najboljši vodja in neverjeten pogajalec.« Dodala je še, da je sicer politično nekorekten, a da pove resnico.

Je pa presenetljivo, da Melania kot ameriška priseljenka zagovarja moževa netolerantna stališča do prišlekov. Kot je dejala, je sama kot priseljenka sledila vsem pravilom. »To je dolg proces. Vsakih nekaj mesecev sem potovala v Evropo in podaljšala vizum. Nato sem zaprosila za zeleno karto in kasneje za državljanstvo. Nikoli mi ni padlo na pamet, da bi bivala v ZDA brez urejenih papirjev,« je zatrdila. Ameriško državljanstvo je dobila leto po poroki z bogatašem.

Sin Willa Smitha v krilu

Jaden Smith je novi obraz Louisa Vuittona. Nič posebnega za 17-letnega sina igralcev Willa Smitha in Jade Pinkett - Smith. Tudi njegova dve leti mlajša sestra Willow je manekenka, ki je nazadnje nastopala v jesenski kampanji Marca Jacobsa. Kar pa je razburkalo javnost, je, da je na fotografijah slavnega fotografa Brucea Webra poleg treh manekenk Jaden oblečen v krilo, saj so fotografije posnete za akcijo reklamiranja ženske kolekcije znamenite modne znamke. Willow je brata na instagramu podprla in mu čestitala za rušenje konvencionalnih mej med spoloma.

Jaden je bil doslej najbolj znan po tem, da je nekajkrat nastopil ob očetu v filmih ter da je bil fant ene izmed starlet klana Kardashian Kylie Jenner. Tako Jaden kot Willow sta znana kot nenavadna najstnika, ki v intervjujih rada odgovarjala z nejasnimi filozofskimi odgovori. Willow je tako trdila, da čas ne obstaja, Jaden pa je v enem od intervjujev vztrajal, da ne govori angleško, temveč jezik jaden. Prav tako se je tudi že v preteklosti fotografiral v držah, ki so nakazovale brisanje mej med spoloma. Celo na svoj maturantski ples je odšel v krilu. Pridružil se je tudi gibanju slavnih osebnosti, ki delujejo v smeri brisanja meje med spoloma, kot to počne Miley Cyrus. Jaden je prepričan, da ni razloga, da bi se obleke delile na moške in ženske.

Beyonce razjezila Afričane

Beyonce je ta teden hudo razjezila Južnoafričane, natančneje člane plemena Ghonaqua, ki veljajo za ene najstarejših prebivalcev dežele. Razširile so se namreč novice, da želi slavna pevka posneti film o Saartije Baartman, članici plemena, ki so jo v 19. stoletju zasužnjili in odpeljali v London, kjer je morala nastopati v cirkusu, pravzaprav v šovu spak. Belci so bili fascinirani nad njeno barvo polti in velikostjo zadnjice ter so jo imenovali Hotentoška Venera. Umrla je stara 26 let. Saartije Baartman je postala simbol belskega rasizma, za feministke pa je simbol seksizma.

Toda vodja plemena Ghonaqua je prepričan, da Beyonce nima dovolj temeljnega človeškega spoštovanja, da bi lahko ne le napisala, kaj šele igrala v zgodbi Saartije Baartman. Pleme sicer ne nasprotuje filmu o njej, če bi sodelovali pri ustvarjanju filma, saj so prepričani, da bi vplival na njihovo življenje. Nasprotujejo pa temu, da bi bila Beyonce kakor koli povezana s filmom, saj v tej potezi vidijo le aroganco, ker to ni zgodba, ki bi jo morala povedati glasbenica. Beyonce so priporočili, naj raje posname film o kakšni ameriški domorodki.

Po poročanju The Sun je pevka že zbrala ekipo, ki bi ji pomagala pri pisanju scenarija za film. Toda nekaj dni po ogorčenju, ki so ga v južnoafriški javnosti povzročile te novice, je tiskovni predstavnik Beyonce zanikal, da bi glasbenica pripravljala film o Saartije Baartman.

Havajske počitnice družine Obama

Družina Obama vsako leto decembrske počitnice preživi na Havajih, od koder je doma ameriški predsednik. Njihove havajske počitnice so tako legendarne, da turistične agencije celo ponujajo obisk Havajev po poteh Baracka Obame.

To, kar je za Vladimirja Putina lov v Sibiriji, so za Obamo Havaji – priložnost, da se pokaže kot aktiven moški srednjih let. Prav na havajskih plažah so leta 2008 nastale njegove fotografije v kopalkah, ko se kot James Bond prikaže iz valovitega oceana. Še huje: svoje osebne stražarje je spravil na rob obupa, ko je deskal na peščeni plaži Honoluluja, kjer je deskal kot otrok. A to je bilo edinkrat, da so mu varnostniki dovolili deskati, ko je kasneje poskusil, so zaprli zaliv, poslali čolne in ostrostrelce, tako da je Obamo minilo vse veselje. Dve leti kasneje se je z družino potapljal in tedaj je Bela hiša medijem prepovedala, da bi objavljali fotografije predsednika brez majice.

Tako tudi letos, med zadnjimi predsedniškimi havajskimi počitnicami, uradno ni deskal. Je pa igral golf, tokrat z malezijskim predsednikom. Tako kot vsako leto je tudi tokrat na ulici lizal obilno porcijo sladoleda, natančneje z okusom češnje, limete in melone, hčerki in nečakinje pa je odpeljal v živalski vrt, z družino imel triurno božično večerjo v dragi restavraciji, na svojo priljubljeno plažo je odšel petkrat. Kaj je počel tam, ostaja skrivnost.