Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Bastia
1
Paris Saint-Germain po devetnajstih krogih francoskega prvenstva še vedno ne pozna poraza. Na lestvici močno vodi, saj ima pred drugouvrščenim Monacom kar 19 točk naskoka. Bastia, ki se bori za obstanek, za moštvo z najboljšim napadom in obrambo v ligi ne bi smela predstavljati težav.

Nogomet - Anglija - FA pokal

Exeter - Liverpool
2
Liverpool bi po zahtevnem gostovanju pri Stoku v ligaškem pokalu, kjer je vpisal minimalno zmago z 1:0, moral danes imeti nekoliko lažje delo. Nasproti mu bo namreč stal četrtoligaš Exeter. Za trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa bo srečanje idealno priložnost, da zaradi napornega tekmovalnega sporeda odpočije nekatere nosilce in priložnost za dokazovanje ponudi nogometašem, ki na prvoligaških tekmah le redko stopijo na igrišče.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Crvena zvezda - Fenerbahče Ulker
1
Čeprav je Crvena zvezda izpolnila osnovni cilj in se uvrstila v drugi del evroligaškega tekmovanja, pa tu ne namerava zgolj sodelovati. To so njeni košarkarji dokazali že na gostovanju pri Efesu, ki je na koncu zmagal zgolj za točko. Beograjčani so na domačem terenu, kjer jim ob strani stojijo njihovi izjemni navijači, bistveno močnejši, zato presenečenja proti favoriziranemu Fenerbahčeju ne gre izključiti.

Košarka - ZDA - NBA

Phoenix - Miami
2
Goran Dragić se bo pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu, s katerim se ni razšel v najbolj prijateljskih odnosih. Tekma bo za slovenskega organizatorja igre, ki po slabšem uvodu v sezono stopnjuje svojo formo, zato predstavljala še večji izziv. Tudi sicer Miami ne nastopa slabo in se uvršča med najboljše ekipe v ligi, kar pa ne velja za Phoenix. Moštvo ima po 25 tekmah vsega 13 zmag, od njega pa je slabših zgolj še pet klubov.

Košarka - ZDA - NBA

Minnesota - Cleveland
2
LeBron James in soigralci se tokrat ne bi smeli pretirano preznojiti. Od lanskega finalista lige se pričakuje zmaga s precejšnjo razliko, kajti Minnesota se letos lahko enakovredno kosa le s peščico klubov v NBA. Volkovi so sicer svojo zadnjo zmago vpisali še v preteklem letu, nato pa nanizali štiri zaporedne poraze.