Joga je celo izredno priporočljiva za nosečnice, pravi avtorica, sicer izvajalka, mentorica in inštruktorica joge (licenco za mednarodnega učitelja joge je pridobila v Indiji), saj s tem ko poskrbijo za svoji fizično in psihično pripravljenost, pripravi bodoče mamice na porod. Joga, ki združuje vadbo gibljivosti in moči s sprostitvijo telesa, nosečnicam pomaga aktivirati in s tem okrepiti mišice medeničnega dna, pripomore k boljši prekrvavitvi celotnega telesa, poskrbi za razteg in sprostitev. Vadba joge blagodejno vpliva na celotno zdravje in počutje ter s tem blaži tudi nekatere tegobe, ki spremljajo nosečnost.

Joga je primerna za vse nosečnice, ne glede na obdobje nosečnosti. Primerna je tako za začetnice kot tudi za predhodno aktivne bodoče mamice. Da bo vadba res varna, pa morajo pred začetkom obvezno obvestiti svojega ginekologa, opozarja Kersnik-Žvabova. Zelo pomembno je tudi, da se vadbe lotijo skrbno in premišljeno. Vadbo je treba prilagajati telesni pripravljenosti pa tudi obdobju nosečnosti. Bolj ko se bliža porod, bolj pazljiva mora biti nosečnica. Avtorica svetuje, naj nosečnice vadbe raje ne izvajajo same, pač pa pod nadzorom usposobljenih in izkušenih inštruktorjev joge, ki bodo pazili na njihovo dobrobit in dobrobit otroka.

Ob razmišljanju, da bi se začele ukvarjati z jogo, je pomembno tudi, kako aktivne so bile ženske pred nosečnostjo, saj tista bodoča mamica, ki je bila športno aktivna že prej, zmore več kot tista, ki ni bila. Paziti je treba tudi, da od sebe ne pričakujejo preveč in se preveč ne naprezajo, saj preveliki napori lahko povzročijo le negativne učinke.

V priročniku je poudarek na radža jogi, ki spodbuja posameznika, da se poglobi vase in s tem dosega tudi boljše poznavanje svojega telesa. Vsebina zajema teorijo o jogi, jogi kot vadbi za nosečnice, nosečnosti, meditaciji, dihalnih vajah, tehnikah sproščanja, pogostih vprašanjih nosečnic o jogi in recenzijah zdravstvenih strokovnjakinj. Ti vadbo joge v nosečnosti pozdravljata, a priporočata, da se nosečnica z ginekologom posvetuje o tem, da bo vadba zanjo varna. V primeru zapletov, povečanega tveganja za zgodnji porod in določenih obolenj pa se vadba joge v nosečnosti odsvetuje.

Jogijske vaje ali asane so podrobno opisane in slikovno opremljene, vaje so prav tako označene po stopnji težavnosti. lo