Čeprav so košarkarji Olimpije na tekmi prvega kroga drugega dela evropskega pokala uresničili napovedi, da se bodo v Tel Avivu proti Maccabiju borili in nikakor vnaprej predali, so na koncu šestkratnemu evropskemu prvaku morali priznati premoč. Končni izid je bil 82:73 (16:20, 40:35, 73:58, Rochestie 20; Zakis 14, Wright 12, Hrovat 10, Zagorac 9, Mesiček 7, Lešić 6, Nikolić 5, Vučetić 4, Čančar, Lapornik in Mahkovic po 2). Trener Gašper Potočnik je kljub neuspehu s prikazanim lahko zadovoljen, podoben pristop pa mora zdaj od igralcev zahtevati tudi na obračunih v ligi ABA.

Nokia Arena v Tel Avivu ni pokala po šivih, saj se je v njej zbralo okoli 8000 gledalcev, sicer jih dvorana sprejme 11.000, a so bili navijači Maccabija pred uvodnim sodnikovim metom precej glasni. Bržkone zato, ker so pričakovali lahko zmago svojih ljubljencev, a so jih dogodki na parketu nato povsem šokirali. Celo do te mere, da so v 16. minuti po zabijanju Zacka Wrighta besno žvižgali. Razlog je bila dobra igra Olimpije, ki se slovitega nasprotnika ni ustrašila in se mu je hrabro postavila po robu. Zmaji so tako predvsem po zaslugi dobrega napada vodili večino prvega polčasa. Težje je bilo v obrambi, saj so košarkarji Maccabija fizično precej močnejši, kar so v igri ena na ena ter s hrbtno igro spretno izkoriščali. V dobrih minutah ljubljanskega moštva je visoko plapolala tudi edina slovenska zastava v Nokia Areni, ki pa je bila v drugem polčasu manj vidna.

Takrat so gostitelji pričakovano zagospodarili na parketu. Olimpiji se je tudi po zaslugi bolj agresivne Maccabijeve obrambe ustavilo v napadu, na drugi strani pa so košarkarji v rumenih dresih brez težav pobirali številne odbite žoge po zgrešenih metih (na koncu so zbrali 14 napadalnih skokov) in polnili nasprotnikov koš. Zavoljo dobre igre je bil vedrejšega videza ob robu parketa tudi predsednik izraelskega velikana Šimon Mizrahi, ki se je še v prvem polčasu pogostokrat prijel za glavo in čudil potekom dogodkov na parketu. A visoke zmage na koncu vseeno ni dočakal. Ljubljančani v zadnji četrtini kljub izgubljenemu položaju in izdatni minutaži najmlajših igralcev tega Maccabiju namreč niso dovolili.

»Zaključek prvega polčasa in tretjo četrtino smo odigrali slabo, kar nas je stalo morebitnega presenečenja. Fantje so dali vse od sebe in delno dokazali, da se lahko kosajo praktično z vsakim nasprotnikom. Vztrajati moramo pri našem delu in igrati podobno tudi na naslednjih tekmah. V tem primeru lahko pridemo v evropskem pokalu tudi do kakšne zmage,« je po porazu dejal trener Olimpije Gašper Potočnik.