Posodobljena tradicionalna oblika

Preprosta oblika hiše, ki odseva tradicionalno gradnjo, je posodobljena, tako da z zunanje strani okna in terasi pred njo niso vidni. »Ovoj« hiše je sestavljen iz lesenih lamel, ki v pritličju južne in severne fasade potekajo vodoravno, v prvem nadstropju pa do strehe segajo navpične kovinske plošče. Svojevrstne lesene žaluzije na fasadi služijo kot tančica, ki zagotavlja zasebnost, hkrati pa stanovalcem omogočajo razgled na okoliško pokrajino.

Montažni leseni okvirji in malo tehnologije

Hiša je bila zgrajena iz ekoloških in ekonomičnih materialov, ki zahtevajo zelo malo vzdrževanja. Narejena je iz montažnih lesenih okvirjev, ki so jih na kraju samem sestavili le v nekaj dneh, streha pa je iz cinkove pločevine. Po načelu preprostosti je v hišo vgrajene le malo tehnologije; tehnološki elementi so le sončni zbiralniki na strehi in centralna enota za ogrevanje. Kljub pomanjkanju prisilnega prezračevanja zaradi posebnega ovoja stavbe so tekoči stroški zelo nizki.

Odprti notranji prostori in dve terasi

Razporeditev notranjih prostorov je zelo funkcionalna in je zasnovana brez hodnikov. Ločujejo jih leseni paneli, ki so običajno odprti, tako da stanovalci lahko komunicirajo med seboj po vsej hiši. Če želijo, se lahko tudi zaprejo in sprostijo v svojem malem »zapredku«. Zunanji prostor pa uporabljajo glede na vreme in svoje razpoloženje. V hladnejših dneh odprejo južno teraso, ki je obsijana s soncem, v poletnih mesecih pa se skrivajo pred vročino v senci severne terase.

Vir: www.architizer.com