Za košarkarje Olimpije se začenja mirnejše obdobje v evropskem pokalu. Če so bili v prvem delu stalno pod pritiskom, bodo lahko v drugem delu bolj sproščeni. Ljubljančani se bodo v skupini M merili z Maccabijem, Unicsom in Nižnim Novgorodom, uvrstitev v izločilne boje, kamor potujeta prva dva iz skupine, pa bi bila čudež. Mlado moštvo mora v prihodnjih evropskih preizkušnjah predvsem pokazati pogum in ponos, hkrati pa poskušati proti velikim košarkarskim imenom iztržiti karseda veliko. Prva težka preizkušnja čaka zmaje danes. Ob 20.05 bodo gostovali v Tel Avivu pri šestkratnem evropskem prvaku Maccabiju, ki mu letošnja sezona ne poteka po načrtih, saj je računal na preboj med 16 najboljših moštev v evroligi.

»Znašli smo se v težki skupini s samimi močnimi klubi. Včasih radi za kakšno zmago rečemo, da je velika kot Triglav. V našem primeru bo vsaka velika kot Everest. Tega se zavedamo, a se kljub temu nikakor vnaprej ne predajamo. Želimo si kakšnega presenečenja, predvsem pa prikazati dobre igre,« pravi trener Olimpije Gašper Potočnik, ki ima zadnje dni na voljo prav vse igralce, kar je v letošnji sezoni bolj redkost. Prvi nasprotnik v drugem delu evropskega pokala Maccabi je sicer stari znanec ljubljanskega moštva. Ekipi sta se do zdaj med seboj v evroligi in ligi ABA pomerili štirinajstkrat, desetkrat je bil boljši izraelski velikan. Zmaji so nazadnje v Tel Avivu gostovali v sezoni 2011/12, ko so v 8. krogu jadranskega tekmovanja do zadnjega trenutka dihali za vrat gostiteljem in na koncu klonili le za točko.

Olimpija je v tisti sezoni tudi zadnjič nastopala v evroligaški konkurenci, temu primerna pa je bila tudi izkušenost igralcev. Gašper Potočnik ima to pot na voljo veliko bolj golobrado zasedbo, ki pa se po njegovem mnenju vzdušja v Nokia Areni ne bi smela ustrašiti. »Do zdaj na te stvari nismo slabo odreagirali. Ravno nasprotno. Bolj ko je bila dvorana polna, bolje smo igrali, vsaj načeloma. A ker je Maccabi na zadnji tekmi izgubil proti Hapoelu, pričakujem, da bodo tako navijači kot igralci proti nam še dodatno nabrušeni.«