Na spletni strani www.24ur.com je precej komentarjev v smeri poudarjanja tudi zaslug predhodnih finančnih ministrov, vlade idr. Finančno ministrstvo je med drugim poleg poudarka na padanju brezposelnosti in rasti zaposlenosti po navedbi spletne strani tudi zapisalo (citiram odstavek):

»Slovenija je z odločno in pametno ekonomsko politiko uspela samo v dveh letih brez mednarodne pomoči iziti iz globoke finančne krize. Brez zglednega sodelovanja ključnih institucij – vlade, državnega zbora in Banke Slovenije – to seveda ne bi bilo mogoče.« Ob tej priložnosti je Mramor še posebej poudaril »izjemno delo državnih sekretarjev in vseh zaposlenih na ministrstvu za finance in v njegovih uradih, ki so bistveno prispevali pri oblikovanju uspešne ekonomske politike«.

Pri vseh teh (samo)hvalah sta me zbodli predvsem dve stvari. Že večkrat sem poudaril, da ko se hvalimo z rastjo zaposlenosti, ne povemo, koliko je to na račun rasti zaposlenosti v Sloveniji in koliko na račun zaposlovanja državljanov s stalnim prebivališčem v sosednjih državah. Zdaj pa bi bil že skrajni čas, da gibanja zaposlenosti in nezaposlenosti v Sloveniji dopolnite z vplivi zaposlovanja v sosednjih državah, da bomo imeli končno jasno sliko.

Najbolj pa me je zbodlo to, da ob tem priznanju finančnemu ministru nihče (vsaj jaz nisem slišal) ne omenja, na katera pleča so zvalili vso to breme varčevanja in stabilizacije financ. To breme najbolj bremeni plače, pokojnine, socialo, investicije, delovne razmere, gospodarstvo, zdravstveno varstvo, skratka delovni in življenjski standard državljanov Slovenije.

Ko bo prišel čas, če bo sploh kdaj prišel, da bomo uspešno poiskali in tudi kaznovali krivce bančnih in gospodarskih lumparij, ter ko bomo začeli s plačami resneje dohitevati zahodne razvite države, potem se lahko začnemo resno hvaliti in nagrajevati.

Viktor Ptičar, Pragersko