Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Ligaški pokal

Stoke - Liverpool
0
Tako predstave nogometašev Stoka kot Liverpoola so precej nekonsistentne, saj so oboji na zadnjih petih tekmah vpisali po dve zmagi, dva poraza in remi. Ker se bosta moštvi pomerili v ligaškem pokalu, ne gre pričakovati, da bosta trenerja na igrišče poslala svoje najboljše igralce. Veliko bo torej odvisno od dnevne forme igralcev, pri Stoku pa ne gre zanemariti niti dejstva, da bo imel prednost domačega igrišča.

Nogomet - Izrael - 2.liga

Hapoel Nazareth - Hapoel Petach
2
Čeprav bo Hapoel Petach igral v gosteh, pa pretirano težkega dela ne bi smel imeti. Drugoligaš, ki trenutno zaseda tretje mesto, se bo namreč pomeril proti zadnji ekipi lige. Hapoel iz Nazareta je zbral kar 16 točk manj od svojega današnjega tekmeca, prav tako pa ima veliko težav v zadnji vezni vrsti, saj ima drugo najslabšo obrambo v ligi.

Košarka - ZDA - NBA

LA Lakers - Golden State
2
Ker se bosta pomerili najboljša in druga najslabša ekipa lige, lahko ljubitelji lige NBA pričakujejo igro mačke z mišjo. Jezernikom je sicer celo uspelo nekoliko dvigniti formo in dobiti tri zaporedne tekme, a zmaga proti aktualnim prvakom, ki so na 32 tekmah klonili zgolj dvakrat, bi mejila že na znanstveno fantastiko.

Košarka - ZDA - NBA

Chicago - Milwaukee
1
Chicago je dobil zadnje štiri tekme, zanimiva pa je bila zlasti zadnja proti Torontu, na kateri je zablestel Jimmyj Butler, ki je v drugem polčasu dosegel 40 točk, kar je točko več od najboljšega dosežka Michaela Jordana v dresu bikov. Ponovitev predstave Butlerja seveda ne gre pričakovati, a če bo organizator igre vsaj pol toliko razpoložen kot dan poprej, se Chicago za zmago ne bi smel bati.