PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Am. nogomet - ZDA - NFL

Houston-Kansas City
2
Houston je imel od uvrščenih ekip drugi najslabši "score" in se lahko za podaljšanje sezone zahvali le dejstvu, da so člani najbolj bedne divizije AFC jug. Vsa čast J. J. Wattu, še zmeraj sodi med najboljše obrambne igralce lige, tudi tekači in lovilci so na nivoju, ampak za resno vmešavanje v boj za naslov Texansov manjka samo eno- elitni podajalec...kar pa niti Hoyer, niti Weeden nista nikoli bila. Kansas je v seriji enajstih zaporednih zmag (!!) in zdi se mi izjemno pomembno, da so vse do končnice uspeli obdržati momentum.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Cincinnati-Pittsburgh
1
Bengalsi so se precej bolj suvereno uvrstili v končnico, pa čeprav je na zadnjih tekmah metal njihov drugi podajalec AJ McCarron. Menim, da je celo bolje, če proti Steelersom ne začne Dalton, ki še vedno čuti bolečino v zlomljenem prstu. Bengalsi imajo boljšo obrambo, katere glavna naloga bo predvsem odrezati Antonia Browna, saj je potem recimo tretjina dela že opravljenega. Pittsburg se je kot zadnji uvrstil v končnico, potem ko so iz Buffala prišle (za njih) odlične novice o porazu Jetsov, vendar pa bodo imeli nocoj izjemno težko nalogo. Igrajo v gosteh, manjkata pa jim verjetno tako prvi (Le'Veon Bell), kot drugi (DeAngelo Williams) tekač! Bell je sezono končal že na začetku novembra, Williams pa si je prejšnji teden v Clevelandu zvil gleženj in tudi v primeru, da bo nared, njegova vloga ne bi smela biti pomembna.

Nogomet - Anglija - FA pokal

Doncaster-Stoke
2
Stoke je na gostovanju pri tretjeligašu pričakovano favorit. Glede na odlično sezono se jim ni potrebno ukvarjati z mislijo na obstanek v Premiershipu, bo pa najbrž Hughes verjetno vseeno priložnost namenil kar precejšnjemu številu rezervistov. A letos je tudi klop Pottersov zagotovo dovolj močna, da izloči Doncaster. V prvi enajsterici lahko pričakujemo Joseluja, Van Winkla, Croucha, Adamsa, Waltersa...

Nogomet - Anglija - FA pokal

Wycombe-Aston Villa
1,0
Villa letos igra res za en...no, saj sami veste kaj! Klub iz Birminghama iz oči v oči zre v obraz drugi ligi in če se ne bo zgodilo kaj velikega, bo klub nazadoval v Championship. Njihova obramba dela skoraj amaterske napake, nasprotnika zlahka spuščajo za svoj hrbet, izgubljajo žoge in trenutno je njihova samozavest na psu, medtem ko je današnji nasprotnik, sicer četrtoligaš, a danes kaj veliko nima za izgubiti. Voham presenečenje.

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M)-Deportivo
1
Mislim, da si je večina igralcev oddahnila, ko je iz slačilnice med tednom odšel Rafa Benitez. Zidane je človek z avtoriteto, razume nogomet, poleg tega pa se fantom lahko upravičeno trka po prsih, da je kaj dosegel kot igralec. Vsaj v naslednjih nekaj tednih pričakujem prerojen Real.