Potem ko so italijanski organizatorji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju z odliko izpeljali decembrsko moško turnejo s številnimi preizkušnjami, bodo nagrajeni z novima tekmama. Topel december je namreč poskrbel, da sta vnovič odpadli preizkušnji v Zagrebu, nadomestna slaloma pa bosta danes (ženske) in jutri (moški) v Santa Caterini. Obe preizkušnji bosta ob 10. in 13. uri.

Pred januarskimi klasikami je bil korak pred tekmeci Henrik Kristoffersen. Slovenski izkupiček je bil ničen, posledično pa je Matic Skube slišal nekaj ostrih besed iz ust glavnega moškega trenerja Klemna Berganta. Smučarke imajo za seboj že štiri slalomske preizkušnje. Na njih je v slovenski reprezentanci po pričakovanju nase najbolj opozorila Ana Bucik, ki se je po dveh slabših nastopih v Severni Ameriki v Evropi prebudila ter se v Areju in Lienzu uvrstila med dobitnice točk.

Januar bo izrazito slalomski mesec v karavani svetovnega pokala v alpskem smučanju. Moški bodo imeli v slabih treh tednih kar pet klasik, ki se bodo nadaljevale najprej v Švici – v Adelbodnu in Wengnu, nato pa v Avstriji – v Kitzbühlu in 26. januarja na nočnem spektaklu v Schladmingu. Ženske bodo do konca meseca po današnji preizkušnji tekmovale še v Flachauu, Ofterschwangu in Mariboru, kjer naj bi se na bele strmine vrnila Mikaela Shiffrin.

Sneg na začetku koledarskega leta in vremenska napoved vlivata optimizem mariborskim organizatorjem, ki jih konec meseca čaka organizacijski vrhunec. Tekmi za zlato lisico bosta izjemno pomembni za klubsko prihodnost Smučarskega kluba Branik. Predsednik kluba Boštjan Tancer opozarja, da v teh dneh pobeljen Maribor še ne zagotavlja uspešne izvedbe Zlate lisice, da pa vlagajo vso svojo energijo za uspešno izvedbo. Včeraj je bilo namreč na mariborskem Snežnem stadionu kar 15 snežnih topov. »Vsi verjamemo, da bodo vremenske razmere zdržale. Smo optimistični. Dobro komuniciramo tudi z upravljalcem smučišč,« je še povedal Tancer.