Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Grčija - 1.liga

Panathinaikos - Panetolikos
1
V Grčiji praktično nimajo boja za naslov prvaka, saj Olympiakos serijsko zmaguje z veliko prednostjo. To so težki časi za PAO, ki se mora zadovoljiti zgolj z bojem za Evropo. Po kazenskem odvzemu treh točk zaradi neredov, ki so vodili v odpoved derbija z Olympiakosom, se bo moral Panathinaikos kar potruditi, če želi recimo osvojiti drugo mesto, za katerim pred današnjo tekmo zaostaja pet točk. A razlika se bi morala stopiti na dve točki, saj v Atene prihaja skromni Panaitolikos, ki na 14. mestu ravno še ostaja varen pred izpadom iz lige. Moštvi sta se v lanski sezoni pomerili štirikrat in vse je dobil PAO, ki bo to serijo zmag verjetno nadaljeval tudi danes.

Košarka - ABA liga

Sutjeska - Partizan
2
Verjetno nihče ni pričakoval, da bo Partizan letos tako slab, da danes igra celo tekmo zadnjeuvrščenih ekip v ligi. Stanje pri Beograjčanih res ni rožnato, a vrag je odnesel šalo in po treh zaporednih porazih se mora moštvo nujno vrniti na zmagovito pot. Če danes premagajo na papirju najslabšo ekipo lige, bo do sprejemljivega petega mesta črno-bele ločila le zmaga, torej je sezona še povsem odprta, v primeru poraza pa bi znalo pri pred leti serijskemu prvaku lige priti do marsikaterih sprememb.

Košarka - Turčija - 1.liga

Yesilgiresun - Fenerbahče Ulker
2
Košarkarji Željka Obradovića imajo letos jasno začrtan cilj, saj v domačem okolju prideta v poštev le obe osvojeni lovoriki, s čimer bi nekoliko sprali madež z neuspešne lanske sezone. V Turčiji je njihov konkurent bolj ali manj le Efes, ostali pa bodo kakovostni zasedbi težko parirali, a je Fener kljub temu izgubil že štiri tekme, kar verjetno ne zadovoljuje njegovega zahtevnega in strogega trenerja. Tokrat Obradović gotovo ne bo dovolil podcenjevanja in polovičarskega pristopa, zmaga proti moštvu z dna lestvice je nujna, saj je gneča pri vrhu kar precejšnja.

Tenis - WTA - Auckland

Williams V. - Kasatkina D.
1
Tajskem izgubila proti Erranijevi in Kerberjevi, toda to še ni bil »pravi« turnir, po aterem bi lahko ocenjevali pripravljenost. Drugače bo odslej v Aucklandu, kjer se sezona začenja zares. Williamsova je prva nosilka turnirja, na katerem ima v načrtu verjetno vsaj nekaj zmag, da se čim bolje pripravi na Australian Open, ki prihaja čez dva tedna. Poraz v prvem krogu proti povprečni Rusinji (75. na lestvici) je nesprejemljiv.