Ker je bil Peter Prevc na treningih in v poskusni seriji nekoliko zadržan, kvalifikacije pa je izpustil, se je pojavilo kar nekaj dvomov o njegovi formi, ob dobrih skokih Severina Freunda pa so tudi stavnice Nemca tik pred tekmo postavile na mesto prvega favorita za zmago v Innsbrucku. Če bi se njihova napoved uresničila, bi bil boj za zmago na turneji pred zadnjo postajo v Bischofshofnu povsem odprt, a slovenski šampion je na tekmi, ko je najbolj štelo, pokazal pravi obraz in poskrbel, da Nemci, Avstrijci in Norvežani lahko sedaj govorijo le še o čudežu, ki bi ga potrebovali, da ga izrinejo z vrha skupnega seštevka in mu speljejo zlatega orla, prestižno lovoriko za najboljšega na turneji.

Starejši od bratov Prevc je bil na vrhu že po prvi seriji, ko je v težkih razmerah skočil 125 metrov, kar mu je prineslo 3,7 točke prednosti pred Norvežanom Kennethom Gangnesom, njegov glavni konkurent za skupno zmago Severin Freund pa je bil z zaostankom 5,7 točke tretji. V finalu je v boju za najvišja mesta ostalim rokavico prvi vrgel Norvežan Johann Andre Forfang, četrti po prvi seriji, ko je skočil 124 metrov in prevzel vodstvo. Sledil je odličen skok Freunda (128 metrov), ki mu Gangnes ni bil kos (124 metrov), je pa Nemec nato z grenkim nasmehom moral priznati premoč Prevcu, ki je skočil kar 132 metrov in navdušil z najboljšim skokom vikenda v Innsbrucku ter zmagal s kar 11,1 točke prednosti. Če ga je po zmagi v Garmischu na ramenih nosil Robert Kranjec, sta tokrat to storila Tilen Bartol in Anže Lanišek, ki sta se najboljšemu slovenskemu športniku zadnjih let v ciljnem izteku pridružila pri slavju že pred uradnim izračunom rezultatov.

»Za mano je izjemna tekma, ena najbolj razburljivih na turneji štirih skakalnic. V poskusni seriji sem nastopil zelo slabo, tako da sem bil pred tekmo, priznam, nervozen. Uspelo se mi je zbrati, dobro sem nastopil v prvi seriji, zato je breme padlo z ramen. Še bolje je šlo v finalu, ko sem dosegel enega svojih najboljših skokov doslej,« je po veličastni zmagi za STA izjavil Prevc, ki v tej sezoni le na uvodni tekmi v Lillehammerju ni uspel priti na zmagovalni oder, slavil pa je na petih od zadnjih šestih tekem.

V finale se je od štirih Slovencev uspelo uvrstiti še Domnu Prevcu, drugemu z včerajšnjih kvalifikacij, ki pa je v prvi seriji nastopil nekoliko slabše in pred drugim skokom zasedal zgolj 29. mesto, v drugi seriji pa je skočil bolje (121,5 metra), pridobil šest mest in končal kot 23. Anže Lanišek (44. mesto) in Tilen Bartol (49.) sta ostala brez točk.

Skakalci se iz Innsbrucka selijo v Bischofshofen, kjer bo v sredo zadnja tekma turneje, ko bo Slovenija v pričakovanju velikega uspeha, skupne zmage Petra Prevca. 23-letnik iz Dolenje vasi ima pred zadnjim obračunom s konkurenti lepo prednost, saj prvi zasledovalec Severin Freund zaostaja za 19,7 točke, tretji Gangnes pa že 41,9 točke.